Am rugamintea sa imi spuenti in urmatoarea situatie ce ar fi bine sa cer,modificarea sanctiunii cu amenda in avertisment sau anularea procesului verbal?am fost oprit de politie,circulam cu o masina cu remorca,am dat toate actele cu excepria permisului,mi-a cerut si inspectia tehnica de la remorca care era la zi dar tot nu i-a convenit ceva si mi-a dat 4mil 500in 48de ore,insa in procesul verbal mi-a trecut numerele de la amsina cat si re,orca gresit,pot cere anularea sau e mai bine sa merg pe ideea modificarii sanctiunii?
multumesc mult
Sunt motive de nulitate prev.de art.16 si 17 din O.G.nr.2/2001,situatie care va indrituieste sa formulati contestatie impotriva procesului verbal de contraventie,cu sanse bune de amitere a a acesteia.
- in principal : anularea procesului-verbal de contraventie si exonerarea de plata amenzii
- in subsidiar : preschimbarea sanctiunii amenzii in avertisment
mentionand in scris aceste aspecte puteti evita orice "suprize", care sunt inevitabile in fata mult-iubitelor noastre instante nationale...
este de precizat faptul ca instanta investita cu solutionarea unei plangeri contraventionale ar trebuie sa dispuna si ex officio preschimbarea sanctiunii amenzii in avertisment daca apreciaza ca pericolul social al faptei este unul redus...dar acest aspect ramane la latitudinea judecatorului.
Amenda
miturusanda
Daca am luat o amenda de circulatie care pe langa sanctiunea materiala imi mai suspenda si permisul de conducere, cand o contest trebuie sa cer obligatoriu ... (vezi toată discuția)