avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Îþi poþi face fiºa de lichidare pentru cã aºa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Îþi poþi face fiºa de lichidare pentru cã aºa i-a cãºunat "ºefei" ?

La instituţia la care lucreză soţul meu, directorul a cerut reducerea personalului angajat. ªefa departamentul din care face el parte, face presiuni asupra întregului personal din subordine. Soţului meu, în mod special, "doamna şefa" i-a "cerut" ca mâine să meargă la domnul director şi să-şi facă fişa de lichidare. Pur şi simplu, fără o altă explicaţie. Conform art.264 din Codul Muncii, soţul meu nu a săvârşit nicio abatere disciplinară. Menţionez faptul că soţul meu este angajat cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată începând cu data 01.05.2009. Ce ne sfătuiţi să facem în acest caz?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 21:52, 9 Martie 2010
X-(In niciun caz sa nu isi dea demisia sau sa ceara de bunavoie incetarea contractului! Asemenea comportament este abuziv, daca societatea este in situatia de a disponibiliza oameni, atunci sa ii disponibilizeze cu art 65 si sa le dea sansa de a obtine indemnizatie de somaj! (nu mai vorbim de faptul ca trebuie sa li se acorde preaviz de 20 de zile si cel putin un salariu compensatoriu..!)
In concluzie, sotul dvs nu are decat sa isi indeplineasca atributiile de serviciu si sa astepte disponibilizarea, care, oricat de ciudat ar suna, este un drept al dumnealui!;) Succes!
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2010
andram, utilizator
Nu este un Regulament intern si acest gen de presiune nui se incadreaza in sfera abuzului in serviciu?

Daca notifica angajatorul ca doreste incetarea raportului de munca(demisie) este prejudiciat de unele drepturi conferite de lege! :rtfm:
da , nu este in interesul angajatului sa isi depuna demisia sau sa inceteze contractul cu acordul partilor.
dar , ce sa faca in acest caz?
Eu consider ca cea ma buna atitudine este :
sa se discute calm cu reprezentatul agajatorului (sef direct, responsabil RU, director) depsre propunera facuta de acesta si
sa expuna faptul ca , desi poate intelege ca sunt dificultati in activitatile firmei in aceasta perioada, nu poate sa aiba el initiativa incetarii acestui cntractde munca, pentru ca dificultati exista deasemenea si pentru el.
mai departe poate propune inecrcarea unei solutii de somaj tehnic pe o perioada, sau poate chiar cateva zile de fara plata daca considerati ca puteti astfel sa va cresteti sansele de a ramane angajat,
si in ultima instanta , daca societatea chiar nu isi revine, sa ia societatea initiativa concedierii prin desfiintarea postului, caz in care poate si angajatul beneficia de protectia sociala de la smaj pana gaseste un alt post..
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare contrct de munca dupa concediu fara plata 7noiembrie 7noiembrie Buna ziua, Am o mare nelamurire. Un angajat de al meu a abuzat de drepturile lui si 2 ani la rand a intrat in concediu fara plata. de 2 luni s-a intors la ... (vezi toată discuția)
Demisie sau concediere? andreea-ioana andreea-ioana Buna seara! Am si eu o problema ce tine de acest domeniu, si sper sa ma lamuresc. Speta e urmatoarea: Lucrez la o asociatie non-profit de ceva timp, iar ... (vezi toată discuția)
Doresc o lamurire! gili_gilda gili_gilda buna, am o problema mai delicata timp de 9 luni am activat in cadrul unei firme pe un post platit cu salariul fix+bonusare lunara aprobata de catre seful ... (vezi toată discuția)