avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua, momentan sant somera pana in 20.04.2010.
Sant insarcinata iar data nasterii ar fi 18.11.2010. nu voi avea cele 12 luni cotizate. Pentru a beneficia de ind. crestere copil. pentru cele 7 luni descoperite as putea sa fac contract cu casa de pensii, si asig de sanatate?

Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 23:03, 13 Martie 2010
Pentru a putea primi indemnizatia trebuie sa aveti in cele 12 luni anterioare nasterii venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Perioada de somaj este perioada asimilata, dar nu conteaza daca faceti contract cu casa de pensii si asigurare de sanatate. Sunt lucruri diferite.
Daca nu va puteti angaja "pe bune", discutati cu un prieten/cunostinta care are firma sa va angajeze cu 2 ore pe zi si salariul minim pe economie. Astfel o sa va incadrati la indemnizatia de 6 mil.
multumesc mult
deci contributie personala nu se poate? sau poate nu stiu eu sigur unde as putea cotiza personal? poate nu m-am exprimat bine?
Achitarea contributiilor la Pensii, Sanatate si Somaj nu va ajuta la obtinerea CCC pana la 2 ani.
multumesc.
dar daca de ex o firma imi face angajare pe perioada determinata de 6 luni, la terminarea contractului mai beneficiez de somaj?si pe ce perioada timp?

Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2010
rina68, utilizator
Ca sa beneficiati de somaj va trebui sa va angajeze dupa ce expira somajul pe care il aveti acum (altfel un contract pe perioada determinata doar suspenda somajul actual) si sa aveti 12 luni lucrate in ultimile 24 de luni.
CIC-ul suspenda si el somajul si se reia dupa ce iesiti din CIC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului? andreeab_20 andreeab_20 Daca sunt in somaj si raman insarcinata in timpul somajului, voi mai beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului?sau trebuie sa am 12 luni lucrate ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt cresterea copilului ramonasoiman ramonasoiman Buna ziua, am si eu o intrebare referitor la indemnizatia pentru cresere a copilului. Eu in iulie am terminat masterul si cum nu m-am gasit un job am depus ... (vezi toată discuția)
Ce pot face pentru a beneficia de indemnizatie concediu crestere copil silvam silvam Buna ziua!!Sunt insarcinata in 22 saptamani, iar contractul de munca este pe perioada determinata, iar astazi m-au anuntat ca nu mai au de gand sa imi ... (vezi toată discuția)