avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... infierea propriului copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

infierea propriului copil

La varsta de 19 ani am dat spre infiere scriptic propiul copil parintilor mei avand intelegerea verbala de a creste eu copilul pentru ca linia din dreptul tatalui sa nu aiba repercursiuni asupra copilului , tatal natural nefiind interesat de copil . As dori sa stiu care sunt actele necesare si conditiile care se cer pentru a recapata drepturile ce mi se cuvin ca mama naturala in toate cazurile care ar putea sa intervina : 1) cazul in care eu si parintii suntem de acord cu aceasta decizie ;
2) cazul in care parintii mei nu sunt de acord cu decizia mea .
As mai dori sa stiu ce drepturi ar putea sa aiba tatal natural in cazul in care recapat drepturile copilului si in dreptul tatalui pe noul certificat de nastere va fi linie ?
In prezent copilul este in varsta de 11 ani iar actele de infiere au fost incheiate cand acesta avea mai putin de un an de zile , iar decizia mea de reluare a drepturilor legale a survenit in urma santajelor repetate din partea parintiilor cu privire la educatia si cresterea copilului (conflict de generatii) precum si amenintarile de privare de libertate in cazul in care doresc parasirea casei parintesti .
Va multumesc anticipat cu rugamintea de a mi se explica caile si drepturile legale pe care legea mi le poate oferi .
Cel mai recent răspuns: cristina80 , utilizator 14:10, 10 Martie 2010
aveti posibilitatea de a investi instanta de judecata cu actiunea avand ca obiect desfacerea adoptiei.
o astfel de cerere se admite in principiu in situatia in carea doptatorii nu asigura conditii pentru cresterea si educarea adoptatului .
caliatea procesuala activa de a introduce actiunea o are adoptatul , parintii firesti ai acestuia, institutiile de ocrotire, etc. daca o asemenea masura este in interesul minorului .
cererea tb insotita de copia hotararii d eincuviintare a adoptiei si de copia certificatului de nastere al adoptatului .
citarea autoritatii tutelare este obligatorie, daca adoptatul este minor.
Faptul ca exista o cerere de divort depusa la tribunal pentru defacerea casatoriei intre mama si tatal meu poate fi un motiv pentru desfacerea adoptiei si redobandirea drepturilor mele de mama naturala ?
nu stiu ce anume ar putea fi luat in considerare de protectia copilului :
- copilul nu stie ca este infiat de catre parintii mei
- a fost crescut si educat de mine iar parintii mei sunt bunicii lui , cum de altfel si la scoala in arborele genealogic copilul a scris realitatea , adica eu ca mama si parintii mei ca bunici
- la cresa , gradinita si scoala am fost prezenta in calitate de mama , parintii mei fiind prezenti doar ocazional in calitate de bunici
- in ultimii 4 ani parintii mei au lipsit din viata noastra , acestia mutandu-se in alt judet (la 200km distanta) ingrijind-o pe bunica din partea mamei
-sprijinul financiar din partea lor a constat in salariul cu care sunt incadrata la societatea comerciala a parintilor mei
- divortul lor , un razboi pentru bani si averi bulverseaza copilul , precum si cuvintele jignitoare pe care si le adreseaza intre ei , batalia pentru custodia copilului
- amenintarile din partea mamei mele (legal mama copilului meu)care in prezent locuieste cu bunica mea , ca vine si ia copilul de la mine
- martori pentru toate acestea ? am o lista lunga
va rog sa imi raspundeti mai explicit si sa tineti cont ca nu detin cunostinte juridice . va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent urgent urgent !!! - se poate efectua vanzare unui imobil de catre un parinte unde exista un copil infiat? flori2 flori2 Buna ziua, Ma adresez tuturor profesionistilor de pe acest site care m-ar putea ajuta respectiv lamuri in urmatoarea problema. La varsta de 13 ani in anul ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru persoana cu handicap infiata Grendizer Grendizer Buna. Ma numesc Mihai, sunt pensionat cu handicap grad 2 Accentuat. Sunt Pensionat de la varsta de 16 ani, acum am 30 ani. Eu am fost infiat the catre Tatal ... (vezi toată discuția)
Bunicul meu adoptiv acum pe 8 octombrie împlinește 1 an de ... Mirela 479 Mirela 479 Bunicul meu adoptiv acum pe 8 octombrie împlinește 1 an de când a decedat eu că unica fiică a lui ,el nemaiavand copii pot depune declarația de ... (vezi toată discuția)