Are cineva o hotarare judecatoreasca mai recenta privind acordarea sporului de vechime primarilor/viceprimarilor?
Stiu ca textele de lege in vigoare nu permit acordarea lui, doar ca .... am inteles ca sunt instante care au admis astfel de cereri.
Va multumesc.
Nu cred ca exista asa ceva, avand in vedere prevederile legii 215/2001:
** art. 57 (5) Pe durata mandatului, primarul si viceprimarul primesc o indemnizatie lunara, ca unica forma de remunerare a activitatii corespunzatoare functiei de primar, respectiv de viceprimar, si care reprezinta baza de calcul pentru stabilirea drepturilor si obligatiilor care se determina in raport cu venitul salarial. Primarul si viceprimarul nu beneficiaza de sporul de vechime in munca si nici de alte sporuri prevazute de lege.
si ale legii 330/2009, Anexa IX: Art. 2. -
(1) Indemnizatiile pentru persoanele care ocupa functii de demnitate publica sunt prevazute in anexele nr. IX/1, IX/2 si IX/3.
(2) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) este unica forma de remunerare a activitatii corespunzatoare functiei si reprezinta baza de calcul pentru stabilirea drepturilor si obligatiilor care se determina in raport cu venitul salarial. (3) Persoanele care ocupa functii de demnitate publica alese si numite nu beneficiaza de premii, de spor de vechime si nici de alte sporuri prevazute de prezenta lege.
Ba exista....am vazut cu ochii mei, asemenea nastrusnicii. Alesii locali de prin jud. Mures, au toti in par. Sigur...parerea mea e ca nu e legal sa li se dea...dar, sentinte judecatoresti in acest sens, am vazut.... :)
Si eu stiu ca exista astfel de hotarari.
Voiam sa vad doar cum sunt motivate.
Nici Curtea Constitutionala nu a admis exceptiie de neconstitutionalitate invocate de catre alesi.
Oricum, daca cineva are o astfel de hotarare, v-as fi recunoscatoare pentru un extras din ea.