avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua. Am nevoie de un sfat.
Sunt in divort cu sotul meu si se pune problema partajului, unde am urmatoarele necunoscute:
1. Inainte de cumpararea apartamentului in care stam am vandut amandoi cate un apartament: sotul meu in noiembrie 2001 un confort 2 iar eu la 1 febr. 2002 - 3 camere. Contractul ptr. apartamentul in care stam a fost incheiat pe 4 febr. 2002, iar la valoarea lui, daca facem procentual aportul valoric al apartamentului meu, reprezinta 74,5% din intreaga valoare a apartamentului actual. Intrebare: cum se face impartirea (se tine cont de valoarea apartametului meu vandut sau 50 - 50%).
2.In timpul casatoriei parintii mei ne-au tot ajutat financiar in diverse situatii. Exista situatii bancare cu conturile existente la acel moment, precum si contracte de deschidere depozite, pe numele meu, iar cel putin unul din parinti imputernicit. Se tine cont de acei bani considerandu-i donatii?
3. Sotul meu a mostenit un apartament, in care apoi a facut investitii majore (termopane, centrala termica, parchet, etc.) Investitiile facute reprezinta bun comun care se imparte la partaj?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 22:50, 15 Martie 2010
in cazul apartamentului proprietate comuna demonstrati ca ati contribuit cu o suma mai mare la achizitionarea acestuia aratind de unde provin banii respectivi. aratati ajutorul material oferit de parinti, incercind sa cuantificati valoarea in cota parte din imobilul proprietate comuna. faceti dovada imbunatatirilor la apartamentul dobindit de sot si transformarea dreptului de creanta in drept de proprietate asupra imobilului bun comun. consultati un avocat in acest sens.
Va multumesc mult.
nu este nevoie sa deschideti mai multe topicuri, avand acelasi subiect !!
vi s-a mai raspuns si saptamana trecuta .
Deci daca faceti dovada cu inscrisuri cu privire la participatia dvs. la dobandirea bunurilor imobile intr-o cota mai mare decat participatia sotului...veti obtine o cota in raport de aportul adus...dar totul se judeca pe probe, respectiv inscrisuri...bine sustinute de aparator.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire apartament prima casa divort gabipopescu2001 gabipopescu2001 Buna ziua, Am achizitionat impreuna cu sotia un apartament prin Prima Casa.Parintii mei au vandut o proprietate si mi-au dat banii cu care am achitat jumatate ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil care a fost cumpărat cu bani din vânzarea unui bun propriu. am șanse să câștig actualul imobil? raz 74 raz 74 Buna ziua,am o intrebare la care in linii mari am un raspuns \"pe surse\" si anume:Casatorie durata 18 ani.Inainte de casatorie eu am achizitionat un imobil ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament kmi26 kmi26 BUna ziua, As avea si eu nevoie de expertiza dvs. profesionala. Vreau sa divortez si am hotarat impreuna cu sotul ca partajul sa aiba loc pe calea ... (vezi toată discuția)