avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CIM-durata determinata, beneficiez de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CIM-durata determinata, beneficiez de somaj?

Sunt angajata cu CIM pe durata determinata de 2 ani si 6 luni, imi expira contractul in vara, beneficiez de somaj ? Daca da in baza carei legi?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 11:39, 10 Martie 2010
1. Legea somajului este 76/2002.

2. Beneficiati de somaj daca contractul inceteaza de drept la sfarsitul perioadei pentru care a fost incheiat.

3. Un contract de munca pe perioada determinata nu se poate incheia pe o perioada mai mare de 24 de luni.
Pentru a beneficia de indemnizatie somaj trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de minim 12 luni in ultimile 24 si sa vi se desfaca CIM pentru motive care nu tin de persoana salariatului, neavand nicio relevanta faptul ca sunteti angajata pe perioada determinata sau nedeterminata . Legea nr. 76/2002 , actualizata .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj cornelia36 cornelia36 Buna ziua! Se poate relua indemnizatia de somaj dupa expirarea perioadei de proba dintr-un contract de munca cu perioada nedeterminata?Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj inceteaza daca persoana isi gaseste un loc de munca? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca ma poate ajuta cineva, am urmatoarea problema: Baiatului meu i s-a desfacut contractul de munca la data de 27 aprilie 2012, ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj zorca zorca Buna ziua, Ma aflu in situatia urmatoare: dupa o vechime in munca de 21 ani, in mai 2009 am intrat in somaj. Am ocazia de a ma amgaja cu contract pe perioada ... (vezi toată discuția)