avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale act constitutiv asociati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

act constitutiv asociati

Am deschis o societate cu raspundere limitata anul trecut impreuna cu un prieten si suntem asociati cu 50% eu si 50% el , eu sunt in calitate de administrator.
As dori sa primesc un raspuns deoarece din auzite de la niste prieteni ca asociatul meu a vandut actiunile la altcineva si vreau sa stiu daca se poate sa le fi vandut si cum, deoarece el nu/mi mai raspunde la telefon.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Bordea , Avocat 15:11, 10 Martie 2010
In primul rand trebuie citit actul constitutiv al societatii pentru a se vedea in ce conditii pot fi cesionate partile sociale.

Daca nu raspunde la telefon, poti sa faci o convocare extraordinara a asociatilor cu confirmare de primire, cu ordine de zi.
Asociatul dvs. nu putea sa-si vanda partile sale sociale fara acordul dvs., decat in conditiile in care dvs. ati fost convocat la o adunare generala a asociatilor printr-o scrisoare recomandata cu confirmare de primire la care dvs. nu ati dat curs. La o a doua convocare adunarea intrunita poate decide oricare ar fi numarul de parti sociale reprezentate in adunare.

Dar asa cum a spus si colegul meu, depinde foarte mult de prevederile actului constitutiv cu privire la modul de cesionare a partilor sociale.

Sfatul meu este ca dvs. sa obtineti de la Registrul Comertului un Certificat Constatator, de unde va reiesi cine sunt asociatii societatii in prezent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare aga MIXAM MIXAM O societate cu doia asociati : unul detine 0,2% din partile sociale si celallat evident diferenta. Asociatul majoritar este si administrator numit prin actul ... (vezi toată discuția)
Actiune civila de contestare hotararii aga la un srl otilia_adamescu otilia_adamescu Buna ziua avem urmatoarea situatie: sunt administrator unic si asociat cu 45%r la o firma de turism un SRL. Restul partilor sociale sunt detinute de o alta ... (vezi toată discuția)
Vanzare patrimoniu catre persoana fizica sergiu197 sergiu197 Sunt 4 asociati A-50%, B-30%, C-10%, D-10%, primul fiind administratorul societatii. Acesta convoca AGA dar C si D nu primesc aceste instiintari, deci nu se ... (vezi toată discuția)