Am deschis o societate cu raspundere limitata anul trecut impreuna cu un prieten si suntem asociati cu 50% eu si 50% el , eu sunt in calitate de administrator.
As dori sa primesc un raspuns deoarece din auzite de la niste prieteni ca asociatul meu a vandut actiunile la altcineva si vreau sa stiu daca se poate sa le fi vandut si cum, deoarece el nu/mi mai raspunde la telefon.
Va multumesc anticipat
Asociatul dvs. nu putea sa-si vanda partile sale sociale fara acordul dvs., decat in conditiile in care dvs. ati fost convocat la o adunare generala a asociatilor printr-o scrisoare recomandata cu confirmare de primire la care dvs. nu ati dat curs. La o a doua convocare adunarea intrunita poate decide oricare ar fi numarul de parti sociale reprezentate in adunare.
Dar asa cum a spus si colegul meu, depinde foarte mult de prevederile actului constitutiv cu privire la modul de cesionare a partilor sociale.
Sfatul meu este ca dvs. sa obtineti de la Registrul Comertului un Certificat Constatator, de unde va reiesi cine sunt asociatii societatii in prezent.
Convocare aga
MIXAM
O societate cu doia asociati : unul detine 0,2% din partile sociale si celallat evident diferenta.
Asociatul majoritar este si administrator numit prin actul ... (vezi toată discuția)