avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acceptare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acceptare succesiune

matusa a decedat la 19 oct.1974. Mostenitor testamentar este un nepot care a decedat la rindul lui in ziua de 01 iulie 1975. Dansul a avut casatoria la 31 mai 1975. Daca sotia supravietuitoare are vocatie succesorala stiind ca mostenirea nu a fost acceptata. Din masa succesorala evident nu face parte imobilul nationalizat in anul 1950. si nici nu este mentionat expres in testament, doar prin sintagma " orice alte venituri de pe urma celor testate". In baza L.112/1995 si L.10/2001 a depus notificare fratele decedatului. Ce dreptuiri au persoanele interesate. Semneaza JAKI
Cel mai recent răspuns: o_mores , utilizator 20:52, 6 Ianuarie 2007
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Banuiesc ca ai vrut sa postezi pentru toata lumea, dar a iesit un mesaj privat adresat mie...

Drept urmare... COPY & PASTE :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------
În primul rând “La Mulţi Ani –2007 “ tuturor, mai ales celor care au abordat cu buna intenţie problema ridicată de mine. Evident cu mulţumirile de rigoare!

Păi să lămurim … după care să analizăm cât de complicată este speţa.

1.- mătuşa autoare de moştenire este sora bunicului după tatăl meu şi al fratelui decedat; dânsa era în îngrijirea familiei mele până la moartea ei;

2.- în testament au fost menţionaţi cei doi fraţi, părinţii nu au optat pt. moştenirea oferită; deci cel decedat nu a venit singur la moştenire în masa succesorală fiind cuprinse bunuri mobiliare şi imobiliare (unul);

3.- moşenitorul testamentar decedat înaintea acceptării moştenirii testamentare nu a avut descendenţi în viaţă doar ascendenţi şi colateral în concurs cu soţia supravieţuitoare;

4.- persoane interesate sunt pe lângă soţia supravieţuitoare şi 3 nepoţi ai bunicului nemenţionaţi în testament nici nu au participat cu nimic la îngrijirea şi întreţinerea mătuşii, fiind plecaţi din localitate cu cca.15 ani în urmă;

5.- Si de unde stie ca nu a acceptat testametul ? – era pe rol contestarea testamentului de către unul dintre verişorii mei iar cu două zile înainte de termenul fixat de notarul de stat, fratele a suferit accidentul rutier mortal, deci nu avea ocazia nici să accept nici să renunţe la moştenire;

6.-căsătoria a avut loc după apariţia moştenirii, consider că nu intră în masa succesorală la care are vocaţie soţia supravieţuitoare;

7.-având aceste elemente ale cazului poate să-mi răspundă cineva care se pricepe la revendicari/retrocedari... în special în problema privind stabilirea calităţii de persoană îndreptăţită de a notifica ?

Deocamdată cam atât. Cu recunoştinţă pentru răbdarea Dvs. K.F.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament nepotului buna seara,va rog daca ma puteti ajuta cu ... Ionica369 Ionica369 Testament nepotului Buna seara,va rog daca ma puteti ajuta cu o problema ce o are tatal meu.El s a recasatorit dupa moartea mamai mele iar sotia lui a decedat ... (vezi toată discuția)
Mostenire unchi fara copii, testament pentru un alt nepot. andreiadmin andreiadmin va rog unele clarificari in urmatoarea situatie :un unchi al meu si frate al mamei mele a decedat,dupa ce sotia lui decedase cu un an inainte.NU au avut ... (vezi toată discuția)
Dreptul la succesiune f3g4zuzu f3g4zuzu Buna ziua! Unei bune prietene i-a decedat sotul. Acesta nu a avut copii, parintii lui sunt decedati. Din pacate a murit in urma unui infarct si nu a lasat ... (vezi toată discuția)