Buna ziua,
In mai 2009 am incheiat un contract de management conform HG 527/2009 cu un minister pentru functia de director coordonator adjunct. Pe 5 octombrie am primit un ordin de la ministru precum ca, postul a fost desfiintat. era mentionat sin un ordin al ministrului prin care desfiinta anumite posturi dar care nu mi-a fost adus la cunostinta si nu am gasit nicaieri acel ordin. Poate doar in arhiva ministerului. Acel ordin contine date eronate, numarul contractului de management era gresit. Am facut o sesizare catre minister dar nu am primit nici un raspuns. Mentionez ca nu au vrut sa-mi acorde preaviz.
Din data de 6 octombrie am intrat in concediu medical pana pe data de 16 decembrie, si ordinul a fost suspendat.
Nici pana in ziua de azi nu am primit ordinul de incetare a activitatii. Sunt in imposibilitatea de a-mi face actele pentru a primi indemnizatia de somaj, neavand cartea de munca.
In cadrul ministerului unii angajati au primit prime de vacant, eu nu am beneficiat de ea. Fiind angajata ministerului nu ar fi trebuit sa primesc si eu prima de vacant?
Adresati cereri scrise, cuprinzind solicitarile dvs., conducerii institutiei, care este obligata sa va raspunda. Dovezile trimiterii (inregistrarii) cererii si raspunsurilor, le pastrati. Ulterior primirii raspunsurilor (sau dupa trecerea termenului legal/ 30 de zile), puteti actiona in instanta (de contencios administrativ daca sunteti functionar public si/sau este vorba de decizii administrative) angajatorul.
Este foarte indicat sa consultati un avocat pentru identificarea exacta a capetelor de cerere si a tuturor celorlalte aspecte legale specifice (temeiuri de drept, instanta competenta, eventuale proceduri prejudiciare necesare etc.).
Oricum, nu trebuie sa renuntati la drepturile dvs., iar abuzurile trebuiesc de asemenea inlaturate prin toate mijloacele legale.(administrative, civile sau chiar penale).
Succes!
Drepturi angajat
AdrianZ
Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea situatie. Sunt in preaviz la o firma iar cand m-am dus sa imi fac fisa de lichidare doamnele de la contabilitate ... (vezi toată discuția)