avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dosar penal...conducere cu permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dosar penal...conducere cu permis suspendat

Buna ziua
Cand plecam din tara m-au oprit pt ca am depasit pe banda continua[discutabil]nu le-am dat permisul si mi-au facut pv pe care nu l-am semnat deoarece nu eram de acord cu el.Cand m-am intors in tara,in 3 sapt,am fost oprit de alt echipaj si mi-au spus ca nu am dreptul sa conduc de 4 zile si ..dosar penal.Stiu demersul lucrurilor,2-3 drumuri pana acolo..amenda administrativa..bla bla.Intrebare:am vre-o sansa daca fac crerere pt inapoierea permisului pana la finalizare,sau la dovada?
Cel mai recent răspuns: martin73 , utilizator 22:10, 21 Aprilie 2010
Daca va mai aflati in termenul legal de 15 zile de la comunicare ,puteti face contestatie la PV
Cu dovada de la grefa instantei ,va recuperati permisul de la autoritatea detinatoare,pana la solutionarea cauzei in instanta
Dosarul l-au intocmit pe 2 Martie si mi-au dat o davada fara drept de conducere pe drumurile publice,merita sa incerc?...avand in vedere ca se va solutiona prin August.Va multumesc.
Buna ziua !
Trebuie sa va spun ca nu poate fi vorba de contestatie impotriva procesului verbal, avand in vedere termenul de contestatie de 15 zile impotriva procesului verbal de contraventie( "m-am intors in tara,in 3 sapt."), care s+ a prescris, iar dumneavoastra circulati dupa acest termen fara permis. In aceasta situatie vi s- a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice dupa ce permisul v- a fost suspendat, fapta prevazuta si pedepsita de art.86, al.(2) din OUG195/2002 actualizata, fapta ce constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2010
Marius Zaharia, Avocat
Buna ziua !
Pentru utilizatorul "Ynocentta" .
Ce scrieti dumneavoastra utilizatorului este valabil pentru contestarea unui proces verbal de contraventie.Faptul ca sunteti in eroare n- ar fi o problema, dar induceti in eroare si pe cel ce doreste o informatie pertinenta.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2010
Marius Zaharia, Avocat
Sa inteleg ca nu pot face nimic,eventual pentru a cere o grabire a dosarului si sa nu astept 6 luni,deoarece depind de permis.Mai bine sa muncesc si sa platesc impozite decat sa stau cu mainile in san.Multumesc.

Alte discuții în legătură

Perimare szasz bela szasz bela asi avea si eu cateva intrebari!:O am facut contestatie in potriva unei proces verbal de suspendare a permisului! in timp dosarul a perimat ! ce sanctiuni si ... (vezi toată discuția)
Permis retinut 30z depasire pe linie continua i0n i0n va salut, in urma cu cateva zile mi-a fost retinut permisul pentru 30 de zile pentru depasire pe linie continua. Ce si cum s-a intamplat: ma aflam pe un DN ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere impotriva proces-verbal MrRios MrRios Acum vreo 2 saptamani mi-a fost suspendat permisul de conducere pt neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni pe o perioada de 30 zile. Drept pentru am ... (vezi toată discuția)