avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE+CADASTRU
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE+CADASTRU

buna ziua,
am si eu urmatoarea problema in cazul unei mosteniri:
- dupa efectuarea succesiunii sotul persoanei decedate detine 62.5% din imobil iar cei doi copii cate 18.75% fiecare, pana aici ok
- acum sotul ramas in viata ar vrea sa despagubeasca cei doi copii dorind sa le preia dreptul prin contract de v-c
- casa neavand cadastru si intabulare (deoarece este vb de o casa nationalizata cumparata in 1996) ni s-a spus k este nevoie neaparat de cadastru si intabulare pt ca cei doi copii sa isi dea cotele cu contract de v-c ceea ce stiam dar aici vine intrebarea mea:
cadastru trebuie facut pe bucata fiecaruia in parte iar sotul dupa ce are cele doua contracte + partea lui trebuie sa le membreze la loc adica sa faca ink un cadastru ?
sau cei doi pot sa isi vanda dreptul k si cote (mentionez k nu a existat partaj sa stie fiecare care este bucata care i se cuvine deoarece au acceptat de la inceput sa le vanda sotului supravietuitor cu contract de v-c k sa fie impacata si sigura toata lumea)


va multumesc
Cel mai recent răspuns: SEYDECIK , utilizator 15:26, 3 Mai 2010
Documentatia cadastrala se intocmeste pentru intabulare. Adica una singura. Aceasta deoarece abia apoi veti putea intocmi acte autentice.
eu am inteles asa de la dvs : cadastru si intabulare se face o singura data pe tot imobilul dupa care sotul supravietuitor poate prelua cotele celor doi mostenitori cu contract de v-c si dupa ce ajunge tot imobilul pe numele lui nu trebuie sa mai faca inca odata cadastru+intabulare

imi cer scuze dar nu stiu nimic despre acest domeniu si vreau sa fiu sigura k am inteles ce trebuie. va multumesc
Nu am fost foarte explicit insa ati inteles bine ceea ce doream sa spun. :)
Indicat era (adica mai ieftin era) sa se stabileasca tot prin incheierea notarului modul in care isi impart mostenitorii bunurile, adicatelea ce ia fiecare si ce il despagubeste pe celalalt...
Saream asa niste bani cheltuiti aiurea, pe alte acte...
pt dna avocat: dvs va referiti la faptul k inainte de efectuarea succesiunii puteam face act notarial prin care cei doi copii isi cedau drepturile de mostenitor ?

nu am inteles f bine procedura la care va-ti referit, dak a-ti dori sa imi explicati un pic as fi recunoscatoare (mentionez k ne-am inteles cu ambii copii cat le vom da si ei au acceptat, dar vroiam contract de v-c "ca sa nu ne doara capul" mai tarziu k niciodata nu se stie omul se mai schimba)

Alte discuții în legătură

Cadastru si intabulare - nu stiu cum sa procedez SEYDECIK SEYDECIK revin cu noua intrebare fiind vb despre acelasi imobil dar care nu mai are legatura cu mostenirea.....dupa cum am spus este vb despre o casa nationalizata ... (vezi toată discuția)
Apartament criog criog sunt in urmatoarea situatie: 1. bunicul a decedat; 2. s-a facut succesiunea; 3. bunica a primit procentul cel mai mare din apartament; 4. celelalte ... (vezi toată discuția)
Cum pot face titlul de proprietar daca am titul de mostenitor? e.madalin e.madalin Buna seara, Doresc sa stiu care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac pentru a obtine un titlu de proprietar. Mentionez ca am doar titlul de ... (vezi toată discuția)