avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CADASTRU SI INTABULARE - NU STIU CUM SA PROCEDEZ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CADASTRU SI INTABULARE - NU STIU CUM SA PROCEDEZ

revin cu noua intrebare fiind vb despre acelasi imobil dar care nu mai are legatura cu mostenirea.....dupa cum am spus este vb despre o casa nationalizata formata din P+1 la vremea respectiva cand s-a dat legea cumpararii caselor nationalizate casa in fapt avea 2 chiriasi si respectiv:

la parter socrii mei
la etaj o alta familie care nu are nicio legatura cu ei

in momentul cumpararii de la ICRAL nu s-a facut cadastru si intabulare iar noi acum vrem le facem .... depindem in vreun fel de proprietarul de la etaj ? pt ca ne tot pasuie k facem azi k facem maine(cadastru si intabulare) probabil k sa nu vindem altcuiva deoarece ar vrea el sa cumpere dar poate vrea sa ne conditioneze la pret pasuindune cu actele astea in cazul in care trebuie sa facem amandoi odata.

mentionez k imobilul este perfect in regim scara de bloc ... din scara intrari separate, casa scarii nefiind proprietatea niciunuia, este spatiu comun
Cel mai recent răspuns: SEYDECIK , utilizator 14:11, 5 Mai 2010
am consultat un cadastrist si ni s-a spus k prima oara se face pe tot imobilul si apoi inca odata fiecare pe bucata lui
Daca imobilul nu a fost intabulat, trebuie sa fie intabulat pentru ca sa poata fi intabulat apartamentul pe care il detineti d-voastra in imobil. Intocmirea documentatiei dumneavoastra nu depinde de vecin, vi se poate face chiar daca el nu intelege sa isi intabuleze dreptul sau.
la un alt birou ni s-a spus ca trebuie sa semnam o fis colectiva si atunci fiecare isi poate face actele fara grija celuilalt .... este adevarat ?

va multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire+cadastru SEYDECIK SEYDECIK buna ziua, am si eu urmatoarea problema in cazul unei mosteniri: - dupa efectuarea succesiunii sotul persoanei decedate detine 62.5% din imobil iar cei doi ... (vezi toată discuția)
Cum pot deveni proprietar BUDADOCHIA BUDADOCHIA Avem o casa cu doua nivele impreuna cu socrul meu. Etajul de sus a fost facut de mine in interior cand m-am mutat erau doar peretii in rosu. Socrul meu de la ... (vezi toată discuția)
Parti comune vandute ca parti exclusive de icvl in 1973 Theo77 Theo77 Este vorba de o casa ce a fost construita in anul 1930, avand subsol, parter, etaj si mansarda. (Subsolul este trecut ca pivnita si la mansarda sunt camere de ... (vezi toată discuția)