avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii care e baza de calcul pentru concediul medical?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

care e baza de calcul pentru concediul medical?

Salut! Imi puteti spune, va rog, cum se calculeaza plata concediului medical in cazul meu? Am revenit din concediu de ingrijire copil in 15 ianuarie, iar in luna februarie am avut 5 zile de concediu medical. Care e baza de calcul? Am inteles ca ultimele 6 luni se iau in considerare. Se ia in considerare venitul din concediul de ingrijire copil? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 10:40, 8 Aprilie 2010
Daca angajata are lucrate 22 de zile inainte de a aduce concediul medical aveti obligatia de a plati acel concediu.
Nu faceti confuzie intre stagiul minim de cotizare (22 de zile lucrate) care da dreprul la plata CM si modul de calcul al mediei zilnice (media pe ultimile 6 luni - daca exista rezultate salariale)
multumesc...dar nelamurirea mea ...tot continua....media zilnica i-o calculez doar la cele 2 luni lucrate anterior cm?.....
Deci se pare ca voi face si rectificative la declaratia cass,nu?
media zilnica se calculeaza pt perioada de cotizare din ultimile 6 luni (2 luni in cazul de fata)

Da, din pacate veti face rectificativa (mai ales daca sunt si zile platite de CASS)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta stagiu de cotizare mariacim mariacim Am si eu urmatoarea problema: un salariat care a fost in concediu fara plata 1 an, revine si dupa o saptamana in care lucreaza, intra in concediu paternal de o ... (vezi toată discuția)
Concediu medical - calcul andreiszabou andreiszabou As dori si eu sa stiu va rog cum se calculeaza concediul medical . Am salarul pe contractul de munca 1200 Brut , iar concediu medical iau 100 %. ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizatie salariata insarcinata intoarsa din cic Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Am o salariata care si-a reluat activitatea din concediu crestere copil in data de 09.03.2015. Aceasta este din nou insarcinata si are concediu ... (vezi toată discuția)