avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict de munca

DACA NU SEMNEZ O DECIZIE DE INETARE A CONTRACTULUI COLECTIV DE MUNCA DIN ACORDUL AMBELOR PARTI CE SE INTAMPLA?
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 09:00, 11 Martie 2010
Nu se intampla nimic. Dvs ca salariat nu veti semna pe acea decizie decat ptr faptul ca ati primit 1 exemplar.
Chiar daca nu veti dori sa semnati nici ca ati primit 1 exemplar, decizia va fi trimisa prin posta iar angajatorul va avea dovada ca v-a comunicat-o.

Ce nu inteleg este faptul ca decizia de incetare se face in baza art. 55 lit.b), adica prin acordul partilor.

Daca dvs ati solicitat si angajatorul a fost de acord sa incetati contractul la data solicitata de dvs, de ce nu semnati decizia?
Dar poate ca angajatorul i-a impus acest mod de incetare a contractului individual de munca!!!!!!!!!!!!!
In acest caz salariatul are 30 zile de la comunicarea deciziei pentru a o contesta in instanta.
Atunci va putea solicita prin intermediul instantei ca angajatorul sa faca dovada cererii salariatului de incetare a CIM cu acordul partilor.

Dar ptr a putea face acest lucru trebuie sa aiba decizia de incetare. Care, repet, nu se semneaza de catre salariat decat ptr ca a primit 1 exemplar.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.55 lit.b codul muncii. in cate exemplare se face.unde se inregistreza ? benga112 benga112 Mai acum ceva timp am aflat ca nu mai sunt angajat. Ca am incetata activitatea conform art.55 lit.b ( acordul partilor ) Intreb ? puete patronul sa faca acest ... (vezi toată discuția)
Art.55,lit.b- codul muncii ?decizie unilaterala din partea ,,angajatorului ? ,, cum este corect si legal ? benga112 benga112 Art.55,lit b din codul muncii ( Acordul partilor ) La cererea angajatului - sau la cererea angajatorului ,pe aceasta obligatoriu semnarea documentului, de ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere UA UA Buna ziua, Acum ceva timp am primit preavizul de concediere prin posta . Preavizul a inceput sa curga din momentul receptiei plicului. Ulterior dupa ... (vezi toată discuția)