avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... durata concediului de odihna anual pentru salariatii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

durata concediului de odihna anual pentru salariatii cu c.m timp partial

articolul din Codul Muncii 140/ alin.4 a fost abrogat si atunci la contract individual de munca cu timp partial cate zile de concediu de odihna ai dreptul? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 14:49, 10 Martie 2010
Aveti dreptul la cel putin 21 de zile lucratoare de concediu de odihna, iar in cazul incetarii C.I.M se va compensa in bani concediul de odihna neefectuat.
CCMU- Art. 56. - (1) Salariaţii au dreptul în fiecare an calendaristic la un concediu de odihnă plătit, de minimum 21 de zile lucrătoare.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. 1:
a) salariaţii care au vârsta sub 18 ani au dreptul, în fiecare an calendaristic, la un concediu plătit de 24 de zile lucrătoare;
b) salariaţii nou-angajaţi, pentru primul an de activitate înscris în cartea de muncă, au dreptul la un concediu de odihnă plătit cu o durată minimă de 20 de zile lucrătoare.
Art. 57. - (1) În fiecare an calendaristic, salariaţii încadraţi în grade de invaliditate au dreptul la un concediu de odihnă suplimentar cu o durată de 3 zile, iar salariaţii nevăzători, cu o durată de 6 zile.
(2) Salariaţii care îşi desfăşoară activitatea în condiţii deosebite beneficiază de concedii de odihnă suplimentare de minimum 3 zile pe an.
Art. 58. - Prin contractele colective de muncă la celelalte niveluri se vor stabili criteriile pe baza cărora salariaţii să beneficieze de concedii de odihnă anuale şi de concedii de odihnă suplimentare mai mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna marleen7019 marleen7019 Buna ziua, Am 10 ani vechime in munca, lucrez la un Dispecerat sisteme alarma, si as dori sa stiu la cate zile pe an am dreptul pentru CONCEDIUL de ODIHNA, ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna ash11 ash11 Daca lucrez de 4 luni la o firma la cate zile de concediu de odihna am dreptul? (vezi toată discuția)
Plata concediului de odihna neefectuat la lichidare iuliana08 iuliana08 Din luna ianuarie 2009 lucrez la o firma. in anul 2009 nu am avut nici o zi de concediu si nici anul acesta pana acum. mi-am dat demisia in urma cu o sapt sia ... (vezi toată discuția)