avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbarea numelui tatalui in certificat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbarea numelui tatalui in certificat

buna ziua.vreau si eu sa stiu de ce acte am nevoie pt a-mi schimba numele tatalui in certificatul de nastere.sunt majora si am facut un test ADN la cererea tatalui meu...si a iesit pozitiv.pe cettificat e numele celui cu care a fost mama casatorita.am nevoie de un rasp cat mai urgent.as vrea sa stiu si cat ma costa. va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alina Musat , Avocat 18:50, 11 Martie 2010
Nu va obliga nimeni sa va luati un avocat dar e recomandabil daca nu va pricepeti la formalitatile necesare. Cred ca e posibil sa pastrati numele de familie cu care ati crescut si sa se modifice doar numele tatalui in rubrica corespunzatoare in certificat.
dupa terminarea dosarului privind tagada de paternitate urmeaza stabilirea paternitatii .Chiar daca toti sunt de acord in rezolvarea problemei tot trebuie sa mergeti in instanta.
Eu tot cred ca avocatul isi are rostul sau indiferent de cate raspunsuri primiti pe forum.Daca va pricepeati sa rezolvati situatia nu cereati sfatul juristilor pe forum si credeti-ma ca sunt situatii care apar in cursul unui proces peste care nu veti trece fara cunostinte juridice .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune tagaduirea paternitatii alexa-rozi alexa-rozi Actiunea de tagaduire a paternitatii poate fi deschisa si de tatal biologic?avem un copil care poarta numele fostului sot desi in fapt noi eram despartiti de ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii pornita de mama farcasalexa farcasalexa Buna ziua. As avea si eu o intrebare. Sunt casatorita de multi ani si la un moment dat a intervenit separarea, fara a inainta actele de divort vreunul dintre ... (vezi toată discuția)
Dreptul copilului rezultat din afara casatoriei NICA GEORGIANA NICA GEORGIANA Am o fata in varsta de aproape 6 (sase) ani.Pot cere in instanta recunoasterea si pensie alimentara de la tata? (vezi toată discuția)