avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

am o intrebare,cam cat timp dureaza dupa ce depui totate actele la judecatorie?trebuie sa primesti ceva de la grefierul de serviciu?sau astepti citatia acasa?multumesc
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 15:47, 10 Martie 2010
Stimata doamna , dureaza ceva .... dar apropo ...ce sa dureze ? In ziua in care depuneti actiunea de divort vi se va comunica nr. de dosar si primul termen . Mai departe depinde de cealalta parte , de avocati etc.... Bafta !
dupa ce se depune dosarul la judecatorul de serviciu , se stabileste primul termen de judecata ; termenul il da caluclatorul aleatoriu; acasa veti primi citatia
multumesc de raspunsuri,mai am o singura intrebare ..daca este de comun acord sa semnat de ambii sotii cererea de divort cam cat dureaza divortul ? 6 luni? de exemplu?
Nu dureaza atat de mult...la primul termen de judecata, care este in general de 30 de zile, instanta va lua act de acordul dvs. si al sotului si va pronunta desfacerea casatoriei, fara a motiva hotararea si fara a mai administra probe.
Dupa aprox. 30 veti primi hotararea acasa urmand sa o legalizati.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort emily_39 emily_39 buna. doresc sa divortez de comun acord cu sotul care este cetatean strain.as dori sa aflu durata maxima a acestui proces.fara partaj cu custodia stabilita a ... (vezi toată discuția)
Durata divort ASilviu ASilviu Sunt casatorit de 8 ani si avem un baietel de 5 ani. De 2 ani nu mai exista comunicare in familie, nu mai avem o relatie, merg acas de dragul copilului. M-am ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp sunt chemata in instanta? dolce_2001 dolce_2001 Buna seara,am mai postat pe forum o intrebare in legatura cu suspendarea permisului de conducere pentru trecere pe rosu (asa sustine domnul politist-de fapt ... (vezi toată discuția)