avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... am luat o amenda pt tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

am luat o amenda pt tulburarea linistii publice

am luat o amenda pt tulburarea linistii publice, fara a se constata fapta de cadre organul de politie, mai mult amenda e data in urma unei plangeri facuta de un vecin(nebun)
Cel mai recent răspuns: drakke3116 , utilizator 17:02, 10 Martie 2010
dar cine a constatat fapta? oricum, va sfatuiesc sa faceti plangere...motive se pare ca ati avea..poate reveniti cu detalii...
Conform legii nr. 61/1991 , republicata , actualizata , art. 7. alin. (1) Contravenţiile se constată de către primar, împuterniciţii acestuia, de către ofiţerii sau subofiţerii de poliţie ori de către ofiţerii, maiştrii militari, subofiţerii sau militarii din jandarmerie, angajaţi pe bază de contract. Daca ati luat amenda de la altcineva "nu se pune" , desi ma indoiesc de acest lucru .
Ce mai trebuie sa stiti este faptul ca puteti sa faceti contestatie (daca e cazul) in termen de 15 zile de la luarea la cunostinta .
pai am primit procesul verbal la adresa de domiciliu, eu acum sunt student si stau in chirie, amenda e data de un politisc, iar fapta nu a fost constatata, a venit intr-o zi un politist la usa sa ne ia declaratii, a raspuns un coleg de apt si a dat declaratie si in locul meu, problema e ca am primit amenda fara sa semnez nimic si pe ea scrie ca a semnat colegul in lipsa mea, iar e a semnat o invitatie de venire la politie pt declaratie, plangerea a fost facuta de un vecin care a venit si la usa sa se planga ca batem cu pumnii in periti, dar toti din apartament dormeam
Nu imi miroase prea bine ce a-ti facut , colegul a dat declaratie in locul dvs. ? daca e asa intrati (colegul) sub incidenta Art. 293.Cod penal -" Prezentarea sub o identitate falsă ori atribuirea unei asemenea identităţi altei persoane, pentru a induce sau a menţine în eroare un organ sau o instituţie de stat sau o altă unitate dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează încredinţarea unui înscris care serveşte pentru dovedirea stării civile ori pentru legitimare sau identificare, spre a fi folosit fără drept.
In ceea ce priveste "intrarea in legalitate", aceasta se poate face prin ratificarea, de catre persoana indreptatita, a actului emis.'
Cu alte cuvinte ati dat" din lac in put" .
Daca insa organul de politie in cunostinta de cauza a luat declaratia colegului ca fiind a dvs. se schimba datele problemei .....
Atacati in instanta, in termen, procesul-verbal de constatare a contraventiei .
el nu a semnat in locul meu amenda, a venit politistul la usa sa ne ia o declaratie, iar eu nu eram acasa, si organul i-a zis sa semneze in locul meu ca sa nu ma mai duc eu la politie pt declaratie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz politie paula38 paula38 Buna ziua ,in data de 10 sept an current am fost anuntati de vecini ca pe proprietatea mea a intrat fratele meu si a batut-o pe mama mea care locuia la mine, ... (vezi toată discuția)
Nu pot dormi din cauza zgomotelor. Ileana257 Ileana257 De la ora 7 la ora 17:30-18 se lucrează la cealaltă casa (fiind un duplex). De la ora 7:30 se aud bormașini și alte mașinării și muncitorii își pun ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice Anouk Anouk Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc din cartierul Berceni. De la inceputul lunii decembrie 2007, sunt deranjata in fiecare noapte (23:00 - 04:00) de vecinii ... (vezi toată discuția)