avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii plata certificat medical dupa 2 luni?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

plata certificat medical dupa 2 luni?

am primit pentru plata un certificat medical pentru luna ianuarie 2010, azi 10 martie dupa ce am inchis si luna februarie, motivand ca a fost nevoie de nu stiu ce viza ;pe luna ianuarie a fost pontata in concediu de odihna iar acum a venit cu medical; se poate plati dupa 2 luni ?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 16:15, 10 Martie 2010
Norme OUG 158/2005-Art. 67. - (1) Certificatul de concediu medical se prezintă plătitorului până cel mai târziu la data de 5 a lunii următoare celei pentru care a fost acordat concediul. Persoanele prevăzute la art. 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 vor ataşa la certificatul de concediu medical
Art. 88. - În înţelesul prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, constituie refuzuri justificate la plata indemnizaţiilor următoarele situaţii:
d) neprezentarea certificatului de concediu medical în termenele prevăzute de lege;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intarzierea depunerii concediului medical la firma duce la neplata concediului? irin_eli irin_eli Buna ziua!Am inteles ca depunerea certificatelor de concediu medical la compania unde lucrez trebuie sa fie pana cel tarziu in data de 5 a lunii urmatoare ... (vezi toată discuția)
Angajatul nu preda concediul medical la termen Fixs Fixs Dacă angajatul nu preda concediul medical la termen angajatorului concediul devine nul? Ce riscă angajatul exceptând încheierea contractului de muncă? (vezi toată discuția)
Concediu medical takytaky1 takytaky1 Buna ziua.ar avea motiv să nu plătească medicalul un patron,daca este vb despre medical luat de la urgenta cinci zile(pacientul aj la urgenta de mai multe ... (vezi toată discuția)