avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii intarzierea depunerii concediului medical la firma ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

intarzierea depunerii concediului medical la firma duce la neplata concediului?

Buna ziua!Am inteles ca depunerea certificatelor de concediu medical la compania unde lucrez trebuie sa fie pana cel tarziu in data de 5 a lunii urmatoare celei ptr. care a fost acordat.Daca il depun pe 8 martie,ce se poate intampla? Eu am concediu eliberat de spitalul unde am fost internata din 20 pana in 28febr.,iar din 1martie pana pe 12 martie am concediu medical eliberat de medicul de familie.Ce trebuie sa fac daca am depasit termenul?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 13:15, 8 Martie 2010
Norme OUG 158/2005-Art. 67. - (1) Certificatul de concediu medical se prezintă plătitorului până cel mai târziu la data de 5 a lunii următoare celei pentru care a fost acordat concediul. ......

Art. 88. - În înţelesul prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, constituie refuzuri justificate la plata indemnizaţiilor următoarele situaţii:
d) neprezentarea certificatului de concediu medical în termenele prevăzute de lege;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata certificat medical dupa 2 luni? alexdani alexdani am primit pentru plata un certificat medical pentru luna ianuarie 2010, azi 10 martie dupa ce am inchis si luna februarie, motivand ca a fost nevoie de nu ... (vezi toată discuția)
Angajatul nu preda concediul medical la termen Fixs Fixs Dacă angajatul nu preda concediul medical la termen angajatorului concediul devine nul? Ce riscă angajatul exceptând încheierea contractului de muncă? (vezi toată discuția)
Concediu medical predat dupa data de 5 ContSters232907 ContSters232907 Buna ziua, as vrea sa stiu daca un concediu medical este predat dupa data de 5 a lunii pentru ca doar in data de 7 a fost facut consultul si dat concediul ... (vezi toată discuția)