avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie nerevizuibila
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie nerevizuibila

Mama mea implineste 55 ani pe 11.06.2010, din 2006 luna mai, este pensionata pe caz de boala, in decizia de pensionare are un stagiu de 28 de ani si 9 luni vechime. In iunie poate iesi nerevizuibil? Si daca da, ce trebuie facut? Trebuie sa mearga la Casa de Pensii? Sau la expertiza medicala, doctorul decide?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:39, 10 Martie 2010
Intotdeauna decide medicul expert al asigurarilor sociale in cazul pensionarilor de invaliditate, inclusiv daca acestia trebuie sa se mai prezinte la revizuirea medicala periodica.

Mama dvs. nu are stagiul complet de cotizare de 30 de ani pentru a putea discuta despre aplicabilitatea prevederilor art. 62, alin. (7), lit. c) din Legea nr. 19/2000, prevedere la care presupun ca faceti referire. Chiar daca medicul ar emite o decizie prin care stabileste incetarea calitatii de beneficiar de pensie de invaliditate, mama dvs. ar trebui sa lucreze inca 1 an si 3 luni.

Perioada in care a beneficiat de pensie de invaliditate este perioada asimilata stagiului de cotizare si este avuta in vedere numai la stabilirea stagiului pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate mylenna2010 mylenna2010 Buna ziua, Am si eu o intrebare legata de mama mea. Mama este pensionata pe caz de boala gradul III, din ianuarie 2003, cu un stagiu de cotizare la acel ... (vezi toată discuția)
Finalizarea pensie de boala kegla49 kegla49 Buna ziva, daca se poate sa-mi raspundeti la intrebarea mea in legatura cu pensie de boala, de la ce virsta se finalizeaza pensia de boala gradul I. adica de ... (vezi toată discuția)
Pensie pe caz de boala conium conium Stimate domn /doamna, Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari adresate mai jos. Socru meu beneficiaza de pensie pe caz de boala (cancer) de 8 ... (vezi toată discuția)