avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... autoturism
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

autoturism

in urma faptului ca am fost reclamat de o persoana ,autoturismul mi-a fost retinut de catre politie pe motiv ca sant suspiciuni de furt , fals si alte... daca in urma cercetarilor se dovedeste ca nu este nimic adevarat si mi se restituie autoturismul pot cere despagubiri pe cale civila pentru faptul ca am fost pagubit prin faptul ca nu am putut sa ma folosesc de un bun al meu pe o perioada mai lunga de timp?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:25, 11 Martie 2010
exista posibilitatea obtinerii unor despagubiri ca urmare a lipsei folosintei autoturismului, in plus se pot solocita daune morale pt prejudiciul cauzat . pt detalii contactati un avocat .
Asa cum a scris mai sus si doamna avocat Iancu D., aveti cai legale pentru actionarea in justitie.
Insa trebuie sa consultati si un avocat.
Nu am inteles clar pe cine vreti sa dati in judecata.

avocat Claudiu Lascoschi
In cazul in care se dovedeste nevinovatia dvs.aveti posibilitatea sa formulati impotriva denuntatorului dvs.plangere penala pentru denuntarare calomniosa si sa ii cererti despagubiri civile si daune morale.
Pentru aceasta insa trebuie sa asteptati pana la finalizarea tuturor demersurilor judiciare.
consider ca politia e cea vinovata si ca ea ar trebui sa plateasca despagubiri.La politie mi-au spus ca au o sesizare si trebuie sa-mi retina masina pana la sfarsitul ....cercetarilor.
deci de la cine as putea cere daune?
In conditiile in care cercetarile nu s-au terminat inca, apreciez ca cel mai bine ar fi sa formulati o plangere impotriva masurii prin care organele de cercetare v-au retinut masina; exista posibilitatea ca acest act sa fie anulat. Dupa terminarea cercetarilor aveti posibilitatea legala de a obtine despagubiri, asa cum v-au aratat si colegii mei.
Cel mai indicat ar fi sa consultati un avocat pentru a identifica in concret solutiile cele mai avantajoase pentru dvs.

Av. Claudiu Sorin Feteanu

Alte discuții în legătură

Denuntare calomnioasa teo2304 teo2304 Am primit o reclamatie la politie pentru insulta prin telefon(sms),nefondata,fara probe ,in plus persoana care a facut aceasta reclamatie incearca de ani de ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva notarului caradis caradis Buna ziua, M-ar interesa si pe mine unde pot depune o plangere impotriva unui notar care a facut un certificat de mostenitor neavand la baza un act de ... (vezi toată discuția)
Despagubiri accident relu101 relu101 Va rog sa ma ajutati in demersul meu. In data de 11.03.2010 tatal meu a fost lovit de un autobuz in timp ce se afla pe trotuar, la trecerea de pietoni, in ... (vezi toată discuția)