avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... societati comerciale in blocuri de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

societati comerciale in blocuri de proprietari

am cumparat un apartament intr-un bloc construit recent. in momentul cand l-am cumparat nu exista formata asociatia de proprietari. acest apartament l-am transformat in sediu pentru o societate comerciala de consultanta. mai tarziu s-a infiintat si asociatie de proprietari pt acest bloc si mi se spune ca trebuie sa cer aprobare de la toti locatarii pt a functiona apartamentul ca sediu de firma. este adevarat. daca da , in ce lege se prevede acest lucru. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:13, 10 Martie 2010
nu de la toti locatarii , ci de la cei cu care aveti perete comun
Ca sa functionati ca societate comerciala intr-un bloc de locuinte, apartament pe care l-ati transformat din spatiu de locuit in spatiu cu alta destinatie decat cea de locuinta (asa este definit in lege) trebuie sa cereti avizul comitetului executiv al asociatiei si acordul tuturor vecinilor direct afectati, in plan orizontal (palier) si vertical (sus-jos).
Mai este un topic cu un titlu asemanator prin preajma in care am citat articolele din Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2010
elga50, moderator
@laurentiuo,
Asa cum se intampla uneori, e greu de formulat un raspuns cand intrebarea nu este clara. Acum dv functionati acolo dar cine va cere sa obtineti acordul asociatiei sau al vecinilor? Dv spuneti ca
mi se spune ca trebuie sa cer aprobare de la toti locatarii pt a functiona apartamentul ca sediu de firma

Cine va spune, va cere, concret?
Poate o sa vi se ceara sa obtineti acceptului asociatiei de proprietari la registrul comertului cand faceti o modificare in statut sau obiectul de activitate.
Am fost in situatia dv cu sediul in apartamentul meu fara sa-mi solicite cineva sa fac dovada acordului asociatiei. Am functinat asa vreo 7 ani si cand a trebuit sa schim certificatul de inmatriculare cu alt model impus de Registru comertului (acum vreo 5-6 ani), mi-au spus ca trebuie sa am acordul sotiei dat prin notariat. M-am conformat si-am dus acest acord la Registru. Nimeni nu mi-a cerut sa am acordul asociatiei.
Stiu ca la firmele ce se infiinteaza acum de cand este in vigoare legea 230/2007 Registrul comertului are un formular de acord. se poate descarca de pe site-ul lor. Conform acestui formular (pe care scrie ca e in conformitate cu legea 230/2007), trebuie acordul vecinilor direct afectati si al comitetului executiv reprezentat de presedinte.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-a modificat legea societatilor comerciale? Andrei Popovici 20 Andrei Popovici 20 La inceputul anului era in discutie modificarea legii societatilor comerciale cu privire la faptul ca pentru infiintarea unei societati comerciale, SRL, ... (vezi toată discuția)
Acceptul locatarilor pentru infiintarea si desfasurarea activitatii societatilor comerciale la parter sorin12 sorin12 Buna ziua,va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:sant proprietarul unui spatiu comercial situat la parterul unui bloc de locuinte,care are destinatia ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie locuinta kokonut kokonut Buna seara! Am si eu o intrebare legata de schimbarea destinatiei locuintei. Am o locuinta la et.1, am facut toate demersurile in vederea schimbarii ... (vezi toată discuția)