avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nerespectarea programului de vizita a minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nerespectarea programului de vizita a minorului

buna ziua, eu sunt divortata, in urma casniciei am o fetita de 6 ani, am inaintat divortul din mai 2008 si sa defint cu hatarare definitiva si irevocabila in februarie 2009. Fetita nu a vazut tatal din aprile 2008, la inceput el o chiama la telefon copilul mai des, incet, incet a inceput sa treaca luni fara sa o cheme la tel, de vazut nu mai punem problema, avand in vedere ca el munceste in italia iar eu cu copilul suntem in germania nu era usor, dar noi faceam vizite in italia care el stia, pana sa se termine divortul eu nu eram deacord sa ii dau copilul ci sa o vada doar in prezenta mea pentru ca imi era teama sa nu il pierd, asa ca dupa hotararea definitiva copilul e incredintat mie, el are program de vizita o data pe luna, 3 zile de pasti si craciun, iar o luna iulie. Anul trecut a fost aceeasi prolema el vroia sa ia copilul in luna iulie, nu am fost deacord pentru ca ea are programul sau si nu puteam sa-l intrerup, bine discuti pana la infinit. Acum el vrea copilul sa il ia cum scrie ca il asteapta o luna in vacanza de vara, in august pentru ca fetita este la scoala, si are vacanta in luna august, dar nu sunt de acord iar el imi reproseaza ca o sa ne intalnim la tribunal pt ca nu respect programul de vizita. Ok,asa este nu il respect pt ca mi se pare normal, nu ai contact cu copilul si o rupi o luna de la viata ei normala, da el il respecta? pensia alimentara nu trimite, legaturi personale cu fetita nu are, nu a vorbit cu ea de anul trecut din octombre, nu vine s-o ia o data pe luna, 3 zile de pasti si craciun, dar o vrea o luna in vacanta de vara, mie nu mi se pare normal. Este foarte greu, eu nu iam cerut nimic ci doar sa aiba contact cu fetita, da nu cum face el. Fetita e un copil inteligent vobeste 3 limbi romana, italiana si germana, este in clasa intai si la scoala este foarte bine, are cursuri de muzica si balet, eu aici in germania mi-am refacut viata am un alt copil, sotul actual e o persoana foarte buna, iubeste familia, si bine inteles nu face diferenta, pentru el sunt la fel fetele, suntem o familie linistita, doar ca eu sufar din punctul de vedere a fetitei. Va rog ma puteti sfatui ce e mai bine, am inteles ca el daca vrea sa deschida procesul trebuie sa-l faca unde traieste fetita.Multumesc si astept sa imi raspundeti.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:48, 10 Martie 2010
Da, competenta este instanta de la domiciliul minorei...In Germania.Apelati la un avocat de acolo....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei a minorului dpdaniela_80 dpdaniela_80 divortul a fost definitiv si irevocabil in februarie 2009, fetita e incredintata mie, lui i-sa fixat program de visita si platirea pensiei penstro fetita. El ... (vezi toată discuția)
Lnterpretare decizie divort notar ContSters400040 ContSters400040 buna ziua, ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie. Am divortat in luna septembrie2014, avem un copil minor de 6 ani. Am fost la notar pentru a divorta si ... (vezi toată discuția)
Bunicii paterni si programul de vizitare turcudaniela turcudaniela Buna ziua, Luna viitoare am primul termen in procesul de divort, fostul sot este plecat din tara si l-a imputernicit pe tatal lui sa il reprezinte....tatal ... (vezi toată discuția)