avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua,
As avea si eu o problema:

In fapt pe seama defunctei ,bunica noastra paterna, s-a emis Titlul de Proprietate ,aceasta decedand in feb.1995.
In calitate de mostenitori au ramas urmatorii:
-2 nepoti din fiu predecedat
-2 nepoti din fiica postdecedata
-1 fiu
Precizam ca avem legitimitate procesuala activa,datorita faptului ca pana la data decesului bunicii noastre a fost de notorietate faptul ca aceasta a incheiat cu unchiul nostru un contract de intretinere , si tot la acea data s-a incheiat un testament.Contrar acestora printr-un concurs de imprejurari am constatat la Biroul de Carte Funciara in martie 2006,ca intreaga avere a bunicii s-a transmis pe seama unchiului nostru nu prin contract de intretinere sau testament ci si-a intabulat dreptul de proprietate prin certificatul de mostenire ,incheiat la un BNP ,prin care acesta s-a declarat unic mostenitor fiu,sens in care si-a si intabulat dreptul de proprietate astfel.La data decesului antecesoarei noastre am solicitat de nenumarate ori sa ne prezentam la notar pentru deschiderea succesiunii,insa motivand ca au contract de intretinere am fost de buna credinta am acceptat aceasta varianta,sens in care precizam ca toate actele de stare civila si de proprietate ale bunicii noastre au fost si sunt in posesia paratului. Asa cum am mentionat mai sus am aflat printr-un concurs de imprejurari ca unchiu s-a declarat unic mostenitor al bunicii(folosindu-se de marturia mincinoasa a martorului care era fratele sotiei unchiului).Din pun punct de vedere legal defunctul ,unchiul, neuzand de contractul de intretinere,tinand seama ca nu si-a intabulat dreptul de proprietate astfel dobandit,rezulta ca intiminatul nu a inteles sa se prevaleze de drepturile care ar fi putut fi dobandite prin intabularea acestui contract.Prin testament,astfel cum a fost intocmit ni s-a afectat rezerva succesorala,declarand ca mostenitori rezervatari"doi nepoti de fiu",fara a fi declarate si nepoatele de fiica. Evident ca din moment ce nu au intabulat nici acest testament si ca contractul de intretinere acesta nu mai produce efecte juridice deci paratii nu se pot prevala de acesta testament. Faptul ca Titlul de Proprietate s-a emis in 1995 iar certificatul de mostenire s-a incheiat doar in anul 2000,este dovada relei credinte a paratilor procedand de asa maniera,incat sa fim indepartati de la mostenire efectiv prin frauda,unchiul declarandu-se unic mostenitor.
V-as ruga frumos sa-mi spuneti daca as mai avea sanse sa obtin partea de mostere care ni se cuvine?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:08, 11 Martie 2010
luati legatura cu un avocat care sa va indrume spre valorificare drepturilor de care ati fost frustrati in mod concret, in temeiul actelor detinute. din punct de vedere teoretic aveti vocatie succesorala.
Puteti solicita nulitatea absoluta a certificatului de mostenitor emis cu incalcarea disp. legale, cu conditia sa se fi facut acte de acceptare a succesiunii din partea celor ce nu au fost inclusi in certificat.
Da, dar tocmai aceasta conditie nu se stie daca a realizat-o doamna...
Timpul indelung scurs nu o ajuta deloc...
Cate bunuri avea defuctul?

avocat Claudiu Lascoschi
teren in valoare de aprox 200000E
La valoarea veche sau la valoarea actuala?
Conteaza...

Daca este vorba doar despre un bun situatia este si mai complicata, mai ales daca analizam si ce v-ar reveni...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accepatre succesiune doina_i doina_i Daca nu am facut la timp acceptarea se mai poate face ceva? (vezi toată discuția)
mostenire sau donatie floris2000 floris2000 Buna ziua, As dori o informatie legata de o mostenire. Pentru inceput cuvintele cheie: bunici, fiica (unica), 2 nepoti. Bunicii detin un apartament ... (vezi toată discuția)
Testament autentic Georgyana22 Georgyana22 Testament autentic Bună ziua!. Am un testament autentic lăsat de la bunica și bunicul meu făcut în anul 1996. Din păcate ei au decedat,având 2 copii ... (vezi toată discuția)