avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire sau donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire sau donatie

Buna ziua,

As dori o informatie legata de o mostenire. Pentru inceput cuvintele cheie: bunici, fiica (unica), 2 nepoti. Bunicii detin un apartament proprietate personala si acum 4 ani bunica a murit. In urma succesiunii bunicul detine 65 % si fiica 35 %. Acum bunicul vrea sa-i dea ca mostenire unuia din nepoti partea lui (65%). Mentionez ca fiica este de acord, nepotul in cauza fiind fiul dansei. Si celalalt nepot nu are nicio pretentie. Este posibil acest lucru ? Ce este mai sigura mostenirea sau donatia ? Mostenirea este acelasi lucru cu testamentul ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: floris2000 , utilizator 11:34, 21 August 2008
Mostenirea nu este acelas lucru cu donatia ,mostenirea o primesti de pe urma unui defuct (mama,tata etc. ) , donatia e atunci cid dumneavoastra s-au or cine, da cuiva,nu conteaza cui ,ceva, or ce ,cu titlu gratuit .Bunicul dumneavoastra poate sa-i lase nepotului partea dumnealui de proprietate prin testament, acesta se face la notar. Ce-l mai sigur act si care il fereste pe nepot de probleme dupa decesul bunicului ,este actul de vinzare-cumparare.
Bunicul ii poate face act de vanzare-cumparare nepotului doar pe partea lui (65 %) ? Ce diferenta este ca pret intre donatie si vanzare-cumparare ?

va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire floris2000 floris2000 Buna ziua, As dori o informatie legata de o mostenire. Pentru inceput cuvintele cheie: bunici, fiica (unica), nepoti. Bunicii detin un apartament ... (vezi toată discuția)
Testament roxxy_aid roxxy_aid Am si eu o intrebare referitor la un caz. Domna X doreste sa lase prin testament mostenirea ei unui stranepot "Y"de sora.Mentionez ca aceasta are sotul ... (vezi toată discuția)
Mostenirea bunicilor si a strabunicilor aspasiakali aspasiakali Lucrurile stau cam asa: strabuniciii mei au avut o casa. Strabunicul a decedat fara sa faca cuiva act de vanzare cumparare si fara testament. In acel moment ... (vezi toată discuția)