Buna ziua!
As dori sa ma ajutati in legatura cu calculul concediului postnatal, in situatia in care am un salariu realizat de 2811ron, in luna noiembrie am fost in concediu de odihna 2 saptamani, la fel si in perioada 8dec-28 dec 2009 iar in concediu prenatal am intrat de pe 29 dec, si am nascut pe 13 ianuarie 2010. Daca se poate sa ma lamuriti si cu cererea pentru a beneficia de diferenta de 15% din salariu realizat in cazul concediului pre/postnatal. Ce conditii trebuie sa indeplinesti ca sa primesti diferenta?
Multumesc
calcul concediu medical
OUG 158/2005 Art. 10. - (1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii
CCM unic la nivel national
Art. 66. - (1) În cazul în care salariata se află în concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumită perioadă, diferenţa dintre salariul de bază individual avut şi indemnizaţia legală la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata căreia să acordă compensarea va fi stabilită prin contractele colective de muncă la nivel de unitate, dar nu mai puţin de 6 săptămâni.
(3) Diferenţele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.
Buna ziua!
Multumesc foarte multpentru raspuns, si as mai avea o nelamurire. In situatia in care eu sunt in prenatal din data de 29.12.2009 si am depus cererea pentru primirea diferentei de 15% abia astazi, voi primi banii din urma pentru lunile anterioare, sau de la data depunerii cererii? Si, daca nu mai sunt minim 6 saptamani pana la terminarea concediului de maternitate cum se procedeaza?
Va doresc o zi buna, si multumesc anticipat.