Buna seara...interesante discutii.
Care sunt pasii legali de urmat pentru salariata care doreste sa intre in somaj dupa terminarea concediului de crestere copil de pana la 2 ani?Este vorba de o societate din sectorul privat unde au avut loc restructurari,reorganizari si desfiintari de posturi.
Corect,postul s-a desfiintat din motive care nu tin de salariata in timp ce aceasta este in CIC.Ce urmeaza sa faca salariata la terminarea CIC pentru a putea beneficia de indemnizatia de somaj ca o continuare la CIC,deoarece nu doreste sa reinceapa serviciu.
Este obligatorie reluarea lucrului doar pentru o zi la societatea cu care a incheiat CIM si de la care a plecat in CCI,urmand ca aceasta sa-i intocmeasca dosarul pentru somaj sau poate beneficia de somaj fara implicarea societatii?
Chiar pentru 20 de zile, perioada de preaviz. Puteti renunta la prezenta salariatului la unitate in perioada preavizului dar plata acestuia se face, iar incetarea are loc la data expirarii preavizului.
Somaj dupa cic
gabriela81
buna tuturor,am si eu o intrebare,sau mai multe,ma aflu in concediu de crestere al copilului care ar trebui sa se incheie in data de 22 iunie anul curent,am ... (vezi toată discuția)