avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenirea din CIC si trecerea in somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenirea din CIC si trecerea in somaj

Buna seara...interesante discutii.
Care sunt pasii legali de urmat pentru salariata care doreste sa intre in somaj dupa terminarea concediului de crestere copil de pana la 2 ani?Este vorba de o societate din sectorul privat unde au avut loc restructurari,reorganizari si desfiintari de posturi.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 18:54, 10 Martie 2010
Daca postul se desfiinteaza va fi concediata pentru motive care nu tin de persoana sa.
Corect,postul s-a desfiintat din motive care nu tin de salariata in timp ce aceasta este in CIC.Ce urmeaza sa faca salariata la terminarea CIC pentru a putea beneficia de indemnizatia de somaj ca o continuare la CIC,deoarece nu doreste sa reinceapa serviciu.
Este obligatorie reluarea lucrului doar pentru o zi la societatea cu care a incheiat CIM si de la care a plecat in CCI,urmand ca aceasta sa-i intocmeasca dosarul pentru somaj sau poate beneficia de somaj fara implicarea societatii?
Chiar pentru 20 de zile, perioada de preaviz. Puteti renunta la prezenta salariatului la unitate in perioada preavizului dar plata acestuia se face, iar incetarea are loc la data expirarii preavizului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa cic gabriela81 gabriela81 buna tuturor,am si eu o intrebare,sau mai multe,ma aflu in concediu de crestere al copilului care ar trebui sa se incheie in data de 22 iunie anul curent,am ... (vezi toată discuția)
Este posibila desfacerea contractului de munca individual pe perioada nedeterminata popescuion65@yahoo.com popescuion65@yahoo.com Sunt asistenta medicala la medic de familie. As dori sa stiu daca este posibil (legal) ca la intoarcerea din concediul de crestere a copilului in virsta de ... (vezi toată discuția)
Concediere angajat Nicolaescu Simona Nicolaescu Simona In ce conditii poate fi concediat un salariat care a fost angajat pe fonduri europene? Firma a contractat fonduri europene si a fost obligata sa angajeze un ... (vezi toată discuția)