avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de mostenire

Buna ziua ,

am nevoie de o informatie la care se pare ca din diverse motive nu putem avea acces .
Este vorba de socrul meu ,in anul 1996 parintii au murit si casa parinteasca dupa taxa de succesiune a ramas celor 4 frati (socrul + 3 fratii),acesia refuzind sa-i lase doar dumnealui dreptul de mostenire (tinind cont ca toti fratii in timpul vietii parintilor i-au dat de inteles ca nu se vor mai intoarce sa locuiesca in casa parinteasca si daca doreste poate sa vina el).
Din anul 1997 in afara de socrul meu ,nici unul dintre frati nu a mai trecut pe la casa parinteasca ,socrul meu platind tot ce inseamna taxe si impozite .Casa are 100 de ani statea sa cada ,iar socrii au inceput sa renoveze ,investind sume importante de bani si foarte multa munca.
Intrebarea este urmatoarea CUM POATE DEVENII UNIC PROPRIETAR ,in conditiile in care ceilalti frati nici nu contribuie dar nici nu vor sa-i cedeze partea lui ,fiecare avind alte proprietati solide ?
Din anul respectiv socrii mei locuiesc in aceasta casa, la acest moment casa fiind locuibila datorita dumnealor ,ultima renovare fiind facuta prin anii 50.
Exista vre-o cale de urmat in acest sens?
In speranta unui raspuns va multumesc anticipat,
Ing Avramescu Alina.
Cel mai recent răspuns: Alina Musat , Avocat 18:12, 11 Martie 2010
Socrul dvs poate deveni proprietarul intregului imobil (casa plus teren) prin cumparare a cotelor detinute de catre ceilalti trei frati.
pai da dar eu au pretentii fiecare cit nu face toata casa ,de asta am intrebat daca exista o lege in acest sens ,v-am spus casa are 100 ani ..:duh:
Nu prea am inteles, s-a dezbatut succesiunea dupa urma parintilor?
da succesiunea a avut loc in anul 1996 ,-initial inainte de moartea parintilor toti fratii cedau partea lor socrului meu pentru ca el se ocupa de ingrijirea parintilor si a proprietatii ,dar la ziua succesiunii nu a mai dorit nici unul sa cedeze si din acel moment nici nu au mai trecut pe acolo .
Multumesc,
buna ziua .
daca succesiunea a fost dezbatuta si s-au emis certificatele de mostenitor, socrul dvs. poate ceara iesirea din indiviziune .
aceasta se paote realiza pe cale notariala daca eixsta intelegere in acest sens intre frati , iar in caz contrar se va rezolva in instanta .
taxa de timbru este de 3% din valoarea imobilului ce face obiectul acestui proces .

Alte discuții în legătură

Mostenire guia marin guia marin Buna-seara. Tatal meu a decedat in anul 1992. In urma succesiunii mama si noi 3 frati am mostenit fiecare 3/12 din casa parinteasca. Mama mea este de ... (vezi toată discuția)
Succesiune, mostenire sil_sol2001 sil_sol2001 Buna ziua, am urmatoarea problema: in familia mea sunt parintii si doi frati. In anul 2008 eu(unul din frate) mi-am ajutat parintii cu suma de 30 000 eur ... (vezi toată discuția)
Succesiune carmensorin carmensorin Buna ziua, tatal sotului meu a decedat in 1976 la varsta de cateva luni, dupa moartea lui soacra mea a cedat impreuna cu ceilalti sase frati casa parinteasca ... (vezi toată discuția)