avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata femei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata femei

sunt nascuta pe 02 09 1957,am 32 de ani de cotizare din care 16 in grupa a 2 de munca si am nascut si crescut 5 copii.M-ar interesa la ce varsta as putea iesi la pensie anticipata?Cu stima,Craciun Rodica.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:55, 10 Martie 2010
1. Conform Legii 19/2000, puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstei standard de pensionare, pentru activitate dasfasurata in conditii deosebite de munca si pentru cei 5 copii nascuti si crescuti pana la 10 ani, incepand cu septembrie 2012, respectiv la implinirea varstei de 55 ani.
2. Problema este ca din 2011 va aparea o noua lege a pensiilor care nu stim ce noutati va aduce pentru dvs. Reveniti cand apare aceasta noua lege.
3. Pensia anticipata partiala este tot la 55 de ani, deci nu se mai ia in calcul.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul data de iesire la pensie humita14 humita14 Buna ziua. Daniel Humita ma numesc . As dori sa aflu pentru mama mea cand poate sa iese la pensie la limita de varsta. Este nascuta in 1957 luna aprilie ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? vallove vallove Buna ziua, sunt nascuta in 1957 octombrie si lucrez din 1974 (pana in prezent )dintre care 23 de ani am lucrat in grupa a 2 a.In aceasta situatie, cand pot ... (vezi toată discuția)
Data pensionãrii ff ff Vă rog să-mi spuneți cînd ies la pensie anticipată parțială. Sunt femeie, născută în 15.07.1956 Am lucrat 25 ani ... (vezi toată discuția)