Vă rog să-mi spuneți cînd ies la pensie anticipată parțială. Sunt femeie, născută în 15.07.1956 Am lucrat 25 ani și 8 luni ,din care 16 ani 7 luni în grupa a II-a 80% din timp, am fost în șomăj un an și 3 luni ,și vreau să mă angajez la o firmă pînă la pensie. Cît timp să mai lucrez după noua lege a pensiei ce intră în vigoare din 2011? Am crescut 2 copii,asta se pune la noua lege.
1. Puteti beneficia de:
- pensie anticipata partiala incepand cu iulie 2011, respectiv la implinirea varstei de 55 ani;
- pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstei standard de pensionare, pentru activitate dasfasurata in conditii deosebite de munca, incepand cu ianuarie 2014, respectiv la implinirea varstei de 57 ani si 6 luni.
2. Sa asteptam sa apara noua lege a pensiilor si sa vedem forma definitiva si apoi mai discutam.
3. Daca puteti sa va angajati ar fi bine pentru ca se pare ca noua lege va mari si varsta standard de pensionare si stagiul de cotizare pentru femei se vor mari.
Pensie
drakin
Am si eu o intrebare o persoana care are 30 ani de munca din care 21 de ani grupa a II a de munca si varsta de 53 de ani poate iesi la pensie in baza legii ... (vezi toată discuția)