De 3 ani de zile ma chinui sa-mi refac cartea de munca dupa ce o firma unde am lucrat mi-a pierdut-o ( de fapt cred ca nu a vrut sa mi-o mai dea deoarece am plecat de la ei ...dar este greu de dovedit asta).Stiu ca imi trebuiesc adeverinte de la toate firmele unde am lucrat si cu ele mi-o pot reface , dar ... NU O POT DA PIEDUTA DEOARECE NU STIU nr si seria cartii de munca si nici o firma nu o are ! Am fost la ITM dar acolo nu am putut socializa cu doamnele inspectoare si am fost redirectionat catre CORPUL DE CONTROL. Acolo am vb cu un inspector si mi-a spus ca nu are cum sa ma ajute cu nr si seria cartii de munca ! El se poate duce sa-i dea o amenda firmei si atat ... fiind sfatuit de acesta sa-i dau in judecata (si oricum nu rezolv nimic cu cartea de munca ,ci doar pot cere daune firmei care "mi-a pierdut-o").Am fost si la casa de pensii , mi-am luat adeverinta de cotizatie ,bineinteles ca nu figurez decat incepand cu anul 2001 pt ca de atunci au inceput sa fie introduse datele in calculator,eu lucrand cu carte de munca din 1997.Carte de munca nu a fost scanata si nici o firma sau institutie nu ma poate ajuta ! VA ROG MULT SA MA AJUTATI cu ceva solutii !!!
Din punctul meu de vedere ar trebui sa va preocupe in primul rand demersurile de obtinere a adeverintelor de vechime de la fostii angajatori, incepand cu 1997 la zi.
Cand va angajati iar, dati o declaratie pe propria raspundere ca nu aveti carte de munca si vi se procura una noua de catre angajator.
Ca sa pot lua adeverinte trebuie sa ma duc cu biletelul de la monitorul oficial din care sa rezulte ca am dat-o pierduta...fara el firmele nu imi pot da adeverinte .
Daca ati plecat in 2007, de la ultima firma, aceasta avea obligatia depunerii Revisal-ului la ITM, ce cuprinde si informatia privind nr si serie carnet de munca, prin urmare intrebati la ITM.
In alta ordine de idei, toti angajatorii la care ati lucrat, au avut cartle de munca la firma?
Cei care au avut cartile de munca la ITM, sigur gasiti fostul dosar care are notat si nr. cartii.
Deci totul se afla, nu pot sa imi imaginez ca se poate gasi....;)