buna seara.am si eu o intrebare,tatal meu in anul 2004si-a castigat dreptul de unic proprietar a unei case in urma unui proces de constatare ,drept definitiv si irevocabil a hotarat instanta.se poate ataca aceasta hotarare intrun alt proces,in care sase dea alt verdict?tatal meu a murit in august2009.iar eu sunt mostenitor fiind copilul lui,iar acuma ma aflu in proces cu concubina care cere 70%din voloarea casei.va multumesc.
Nu cred ca are sanse din ce ziceti.
In astfel de cazuri se merge la un avocat cu actele sa le analizeze.Nu cred ca este greu sa gasiti un avocat si sa ii platiti o consultatie juridica care nu poate fi scumpa din ceea ce ziceti ca situatie juridica.
Nu se intelege ce legatura are cu iesirea din indiviziune.
Chiar daca are vreo creanta concubina, daca are dovezi ca a contribuit la constructia casei, eventual instanta ii da dreptul sa isi materializeze creanta, adica sa ii dati banii respectivi, in nici un caz nu ii da partea de 70% din casa. Fiind tatal dvs. proprietar, nu are nici un drept.
Si, vorba d-lui avocat Lascoschi, chiar nu cred ca are vreo sansa.
Nu cred ca vom reusi sa ne edificam si sa putem lamuri persoana dupa expunerea sa.
Trebuie vazute actele si ce fel de proces este.
Poate ca respectiva concubina a deschis procesul aiurea.
Poate ca nu stie de existenta hotararii judecatoresti.
Poate ca mai sunt cateva variante...
buna seara,ms pt raspuns,ok avokatul l-am consultat defapt procesul este pe rol inca din noiembrie,si abia acum s-a ajuns la expertiza,pina acum s-a tot aminat la cererea ei,si chiar suspendat de judecator,si akum redeschis din nou tot de ea,ea nu are nici un fel de proba materiala in care sa isi dovedeasca creanta,doar vorbe si vorbele ei mai sunt sustinute de 2 martori,dar nici un fel de inscris inare sa isi sustina probele materiale de unde a avut bani,eu am facut dovada ca tatal meu a muncit in israel si k a trimis o suma de bani consistenta timp de 2 ani luna de luna ,in acest timp s'a si construit casa,chiar si faptul ca atunci cind s-a apucat de constructia casei el avea deja in banca o suma consistenta de bani,eu ma folosesc de extrasuri si de chitante cum ca el a trimis banii,defapt cu acelasi probe el sia dovedit dreptul de proprietate in 2004,cind instanta constata ca el a construit casa de unul singur si numai cu banii lui,ne fiind mentionata de nici o culoare concubina.acum ca el a murit ea cere astia 70%din valoarea casei,vrea efectiv un partaj cu noi.