avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... -infiintare ii- oiect de activitate organizare ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

-infiintare ii- oiect de activitate organizare evenimente-

buna seara!
Am 22 de ani si sunt inca studenta. As vrea sa infiintez o II, insa din cate am citit am nevoie de o anumita calificare. Obiectul meu de lucru ar consta in organizarea de evenimente (nunti, botezuri) si in comercializarea de flori ( sa aprovizionez diferite magazine). Exista cursuri pentru asa ceva, sau....am nevoie de o calificare pentru acest obiect de activitate??
Logic, mai am cateva intrebari:D : -Dat fiind faptul ca sunt inca studenta (forma de invatamant FR), am anumite beneficii,reduceri?
-Pentru a infiinta aceasta II, am nevoie de un contabil?
-Sunt platitoare de T.V.A?
-Cam ce suma ar trebui sa "investesc"?
-De ce acte am nevoie pentru intocmirea dosarului?.

Multumesc anticipat!

Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
stefana88, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 07:49, 11 Martie 2010
1. Nu cred ca aveti nevoie de o calificare anume pentru aceasta activitate. Este foarte probabil ca va va ajunge diploma de bacalaureat pentru dosarul depus la ORC.

2. In principiu nu aveti nevoie de un contabil. Un II/PFA conduce o evidenta in partida simpla in care se inregistreaza incasarile si platile, iar diferenta este venitul net, baza pentru impozitele, taxele si contributiile datorate.

3. Puteti sa deventi platitoara de TVA prin optiune daca doriti. Daca veti devei platitoara de TVA, trebuie sa intocmiti si jurnalele de vanzare si de cumparare si sa depuneti lunar/trimestrial declaratiile D300 si D390. Daca intr-un incasati mai mult de 35000 Euro la cursul de aderare, trebuie sa va declarati platitoara de TVA incepand cu anul urmator.

4. Nu pot sa va spun cat costa in moment inregistrarea unui PFA -- in aceasta privinta trebuie sa va adresati ORC-ului (ei incaseaza banii).

5. Veti avea nevoie de o copie de pe diploma Dvs. de bacalaureat, o copie de pe cartea Dvs. de identitate, de un act de spatiu (contract de comodat/inciriere + extras Carte Funciara sau numai extras Carte Funciara daca sunteti proprietara) si de diverse cereri (formulare) pe care le primiti la ORC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin online gsm / pfa Tweek Tweek Buna ziua, Am si eu cateva intrebari si nevoie de cateva raspunsuri. In principiu vreau sa deschid un service GSM si sa infintez un PFA, cateva detalii ... (vezi toată discuția)
Intrebari despre infiintarea unui pfa ContSters136190 ContSters136190 Buna ziua As dori daca aveti amabilitatea sa ma ajutati cu niste raspunsuri in ceea ce priveste infiintarea unui pfa. 1)In primul rand m-ar interesa: ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa pe un alt domeniu decat diploma de studii? sonrisa sonrisa Buna ziua, Nelamurirea mea e urmatoarea: Doresc sa infiintez un PFA cu activitatea de predare limbile germana & engleza. Stiu ca am nevoie de diploma ... (vezi toată discuția)