avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce sa fac?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce sa fac?

Daca cineva ma poate lamuri si indruma ce am de facut ii multumesc anticipat. Situatia este urmatoarea: in data de 13 dec am achitat la banca rata la creditul pe care il am .pe chitanta de depunere ,eu am depus 2 mil iar casiera,dintr-o greseala a inregistrat ca am depus 4 mil. Eu n-am observat aceasta greseala in ziua respectiva. A doua zi m-a sunat o fucntionara de la banca spunindu-mi ca ma roaga sa ma prezint la ei sa semnez un ordin de retragere a sumei de 2 mil pt ca functionara lor a gresit. Imediat am fost de acord sa repar greseala casierei ,dar urma sa ma duc la banca cam dupa 2 -3 zile pt ca plecam din localitate si cei de la banca sa ma sune sa stabilim data si ora. Le-am propus atunci ca daca e f urgenta semnatura mea sa trimita un functionar cu ordinul de retragere si il semnam ,dar eu sa pierd 2 ore pe drum pina la ei ,nu puteam. Dupa circa 12 zile ma duc la o alta sucursala de banca de linga locuinta mea ,fac un extras de cont si hotarita sa-i sun eu sa ma intertesez cind pot sa ma duc pt ca se incheie anul. Si surpriza: observ pe extrasul de cont ca banca a efectuat retragerea de 2 mil din contul meu fara ca pe mine sa ma instinteze sau eu sa semnez asa ceva. Este corect sa rezolv situatia ,pt ca acei bani in plus in contul meu nu-mi apartin,dar nu inteelg de ce au operat in contul meu fara semnatura mea . azi sun la banca si m-i se spune ca ei nu aveau cum ramine cu pierderea asta si ca ma asteapta pe mine sa semnez ordinul de retragere cu data din ziua cind ei au efectuat retragerea. Cum sa rezolv?
Eu in acea data nu eram in tara. Cum sa-mi apara semnatura pe un ordin de retragere? Banca e in culpa?
Si daca nu semnez acum,pt ca ei oricum si-au retras banii .cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Gavril , utilizator 14:50, 31 Decembrie 2006

pai probabil ca au pus ordinul la pastrare.
eu zic ca puteti semna. cine va verifica pe dvs. ca ati fost in strainatate ?? nu cred ca vor fi probleme.

DA. Banca e in culpa. Probabil functionara respectiva era concediata si de accea colegele au luat masura asta disperata de a efectua retrgerea fara acordul dvs.

La polul opus puteti depune o reclamatie la Banca in acest sens .. si or s-o incurce si functionara si colegele complice. :)
Banca nu are dreptul sa opereze in contul dvs. fara acordul dvs. expres. Altfel, toti ne-am afla la cheremul functionarelor care si-ar face de cap prin conturile noastre.
E clar culpa bancii.
Faci o plangere la banca in care arati situatia si ceri sa se revina la situatia anterioara retragerii celor 2 mil din cont. Dupa nu ai decat sa semnezi oridnul de retragere. Dar nu mi se pare corect sa semnezi un ordin operat deja.
Dovada ca ai fost in strainatate o faci cu pasaportul.
Daca nu vor sau nu-si recunosc culpa ii dai in judecata si le ceri si daune.
multumesc celor care si-au gasit putin timp liber si m-au indrumat ce sa fac. si eu sint la fel de revoltata. cu toate ca mi-am exprimat intreaga intelegere si disponibilitate fata de functionara care a gresit si am spus ca voi merge negresit la banca sa ajut la remedierea greselii lor,ei opereaza in contul meu si nici macar nu ma anunta. daca eu nu ceream la banca un extras de cont (unde de altfel am observat si operatiunea de retragere abuziva a lor) si nu-i sunam sa intreb cind pot merge pt a ajuta la corectarea greselii lor,ei nici nu ma anuntau. si au trecut 15 zile de la incident. intentionez sa merg pe 3 ianuarie la banca sa remediez situatia,dar cu cit ma gindesc mai mult cu atit ma apuca furia pt neobrazarea de care au dat dovada. miine ma trezesc ca oricine poate umbla in contul meu si retrage bani invocind nu stiu ce greseala. ei operind in contul meu fara specimenul meu de semnatura sau fara acordul meu,ce infractiune au savirsit? La multi ani !! tuturor acelor care ne sprijina si ne indruma in necazurile pe care le intimpinam.
Daca pe chitanta au trecut 2 milioane, ce vina aveti ca ei au operat 4? Daca semnati un ordin de retragere e ca si cum v-ati retrage cei 2mil pe care i-ati platit. Cum veti justifica cei 2mil care au trecut fictiv prin contul dvs? Se poate interpreta ca fiind spalare de bani. Cunosc deja un caz in care un cetatean s-a trezit ca are in cont cu 20mil mai mult. Apoi mai stim si pe Adrian Nascase care nu stie cine i-a pus banii in cont si ce reprezinta acestia. Atentie mare caci se fac in mod frecvent operatiuni in conturile clientilor fara ca acestia sa aiba habar. Nu va jucati cu banca. Mai inainte de a semna ordinul de retragere, puneti-i sa va faca o adresa care sa sune cam asa: Dintr-o regretabila eroare, operatoarea noastra a inregistrat in contul dvs suma de 4mil in loc de 2mil cat ati depus in ziua de ... cu chitanta........Pentru corectarea acestei erori va rugam sa treceti pe la sediul bancii, cand puteti dvs pana la sfarsitul saptamanii. Va rugam sa acceptati scuzele noastre. Cu respect, semnatura reprezentantului bancii
ce patrunzatoare si conspirativa e mintea lui maiam.
totusi .. nu cred ca e vb. de spalare de banii .. cand suma este de 200 ron. Daca ziceam 200000 ron ... mai plecam urechea :)

Alte discuții în legătură

Chitanța de depunere/retragere alexandrupetrosan alexandrupetrosan Eu am fost împuternicit de catre mama mea sa am acces la contul firmei sale asta presupune sa retrag bani si sa cer ordine de plata.Ultima oară când am ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati daria79 daria79 Buna ziua, Am o problema si as vrea sa ma ajutati daca se poate. In perioada 2008-2009 am lucrat la o firma, iar patronul mi-a facut imputernicire la banca ... (vezi toată discuția)
Greseala facuta de un angajat al bancii cristiciobanu cristiciobanu Buna ziua. Am si eu un card de cumparaturi si luna trecuta am fost sa platesc minimul de plata adica 120 ron dar angajata mi-a facut chitanta cu 1200 ron. In ... (vezi toată discuția)