avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... care este perioada in care voi beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

care este perioada in care voi beneficia de somaj?

:help:Va rog mult o lamurire si anume : eu am beneficiat in 2009 de 2 luni de somaj, a treia luna, mi-am gasit singur job cu contract pe perioada nedeterminata, am lucrat 10 luni si acum tr sa intru iar pe somaj deoarece firma nu mai merge, intra in insolventa, intrebare acum : eu pe ce perioada beneficiez de somaj acum 1 an si 3 luni cum este in lege ( am varsta 50 ani si 31 ani vechime in munca ) sau 1 an si 1 luna deoarece am mai beneficiat de 2 luni in 2009, cum se ia in calcul perioada acum deoarece nu vreau sa fiu tras pe sfoara de cei de la AJOFM ?/:(:O

Multumesc anticipat pt reply si multa sanatate !!!!:):):hugall::help:
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:35, 11 Martie 2010
Indemnizatia de somaj se acorda somerilor prevazuti la art. 17 alin. (1) din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
- 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
- 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
- 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
OK, deci daca eu am 31 ani stagiu de cotizare beneficiez de ordonanta data referitoare la prelungirea cu 3 luni a somajului nu ??/ sau s-a abrogat ??/ este vorba de OUG nr 28/2009 cine are peste 20 ani beneficiaza de 3 luni in plus eu asa am inteles, si intrebarea a fost: acum intru pe somaj cu 1 an si 3 luni sau reiau stadiul intrerupt anul trecut cand am mai avut 2 luni de somaj ?/
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
ContSters127791, utilizator
1. OUG 28/2009 (partea cu majorarea perioadei de somaj cu 3 luni) a fost valabila pana la 31.12.2009
2. Acum aveti dreptul la 12 luni somaj daca de la data concedierii, in ultimele 24 de luni ati avut 12 luni de cotizare la somaj.
3. Perioada cat ati fost in somaj nu constituie perioada de cotizare la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj 3 luni "bonus" bb_yasmi bb_yasmi stiu ca daca intrii in somaj pana la 31 dec 2009 beneficiezi de 3 luni \"bonus\". nu stiu daca m-am exprmat corect, dar intrebarea mea este: daca esti ... (vezi toată discuția)
Somaj yonuk yonuk De la 1 la 5 ani vechime lucrat de cat somaj beneficiez,si cate luni iau somajul (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj zorca zorca Buna ziua, Ma aflu in situatia urmatoare: dupa o vechime in munca de 21 ani, in mai 2009 am intrat in somaj. Am ocazia de a ma amgaja cu contract pe perioada ... (vezi toată discuția)