avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Incalc dreptul de autor al artistilor ale caror opere ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Incalc dreptul de autor al artistilor ale caror opere le-am utilizat intr-o prezentare?

o entitate (de la stat, firma privata, persoana fizica) isi face reclama pe interntet utilizand numele si sigla societatii mele fara acordul meu, prezentand date eronate si care pot sa aduca prejudicii societatii mele.
unde si cum pot sa dau in judecata aceasta entitate si sa opresc reclama ???
Cel mai recent răspuns: Sorin IANCU , Consultant proprietate industriala 17:12, 11 Martie 2010
daca aveti numele si sigla protejate la osim, ca marca proprie, puteti sa ii actionati in judecata.. contactati un avocat in acest sens
Chiar daca nu aveti aceasta protectie, aveti o sansa prin Legea 11/91 (concurenta neloiala). Adunati dovezi si cum bine spunea cineva apelati la un avocat.

Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema de concurenta neloiala mysystore mysystore Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie. Detin un magazin cu o sigla realizata personal distinctiva (inscriptie verbala compusa dintr-o sintagma si denumirea ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata vs. drepturi de autor alphasquadron alphasquadron Buna ziua! O persoana juridica \"X\", a infiintat o sectie, \"Y\", pe care a inscris-o si la tribunal. A fost depus statutul si PV al adunarii generale, care ... (vezi toată discuția)
Inregistrare marca la osim szaszati szaszati Salut tuturor! Va adresez cu o probelma destul disperata, macar din punctul meu de vedere. Povestea incepe in 2009, luna septembrie. Atunci am infiintat un ... (vezi toată discuția)