avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general repartizare profit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

repartizare profit

profitul anului 2009 trebuie obligatoriu repartizat in ianuarie 2010? sau pot sa il repartizez treptat, atunci cand asociatii vor dori sa ridice dividende?
Cel mai recent răspuns: Andreea Voicila , Contabil 11:54, 11 Martie 2010
Nu este obligatoriu, decat daca trebuie sa va constituiti rezerva legala cf. legii, daca deja este constituita il puteti muta in 117, va recomand sa va faceti analtic la 117, profit nerepartizat 2009, si cum ati zis si d-voastra puteti sa il repartizati treptat cand vor dori asociatii sa ridice dividende, atentie la dividende va trebui hotarare AGA ca se vor repartiza acestea.
Andreea Voicila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profit ralucailie ralucailie Buna ziua As dori sa stiu cum se poate repartiza profitul. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Dividende calin felicia calin felicia La 31.12.2011 am avut profit contabil de 10000 lei. La bilantul contabil la hotararea AGA nu am distribuit acest profit la dividende. Patronul vrea sa ia ... (vezi toată discuția)
Repartizare profit Cstrut Cstrut Buna, am o nelamurire: am profitul aferent anului 2008 nerepartizat, il pot repartiza in decembrie 2009 si plati impozitul pana in 25.01.2010? multumesc (vezi toată discuția)