As dori sa stiu ce se poate face in cazul vanzarii unui apartament cu datorii la asociatia de proprietari.
Mai exact, intr-un apartament a locuit cu chirie de la stat (proprietar PMB) o batranica ce a decedat in ianuarie 2008 si care nu a achitat cheltuielile de intretinere de mai bine de 7 ani, acumuland astfel datorii de 20.000 lei noi.
Dupa decesul acesteia, PMB prin mandatar Orizont SA a vandut acest imobil tot in anul 2008 (iulie) noului chirias. In acest contract de vanzare cumparare nu s-a specificat nimic in legatura cu datoriile catre asociatie, nu s-a solicitat adeverinta de la ascociatie, si nici nu exista vreo clauza cu privire la preluarea datoriilor de catre cumparator. De la data cumpararii apartamentului acesta a achitat la zi intretinerea, insa a ramas acea datorie de 20.000 lei.
Problema este ca se discuta acum ca aceasta datorie ar trebui acoperita de catre toti locatarii...lucru care nu mi se pare OK.
Ce ar trebui sa facem?
asociatia dvs a facut vreo sesizare catre PMB in vederea recuperarii datoriilor chiriasei in toti acesti ani ?
daca a facut una sau mai multe sesizari catre PMB si nu s-a rezolvat nimic, cred ca puteti rezolva ceva pe calea instantelor judecatoresti.daca nu a facut nimic, cred ca puteti actiona in judecata biroul notarial unde a fost intocmit actul de vinzare-cumparare pentru recuperarea datoriilor de la acestia din cauza neglijentelor propriilor angajati
Din pacate contractul de vanzare cumparare nu a fost autentificat de catre notar. Prin urmare probabil ca nu se va putea solicita in instanta decat obligarea Primariei la plata cheltuielilor de intretinere pe ultimii 3 ani....
Mersi