avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Redactare titlu nou 247/2005_SICANE ?!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Redactare titlu nou 247/2005_SICANE ?!

Astept de aproape 2 ani scrierea tutlului de proprietate in urma unui proces castigat pe legea 247/2005 intr-un mare municipiu din Romania. Cind in sfarsit ajunge titlul in Prefectura, este retrimis intr-un nou ciclu de 6 luni, primarie-cadastru-prefectura pe motiv ca emiterea titlului se face pe numele petentului, decedat in cazul meu, tatal meu. Moartea a survenit in timpul recursului si sentinta suna asa "admite recursul reclamantului P.G. prin mostenitor P.E......". Nu mai inteleg nimic. Eu am semnat fisa de punere in posesie dar titlul se emite pe numele defunctului meu tata. Precizez ca certificatul de mostenitor unic l-am prezentat inca din faza procesului (recursului) ! Va multumesc pentru clarificari !
Draga domnule/doamna albin , legile proprietatii treneaza de peste 20 de ani , nefiind finalizate dupa aceasta perioada de timp si... fie vorba intre noi ... nici cel putin 5 ani de acum incolo ... in conditiile in care se incearca cel putin din punct de vedere declarativ . Referitor strict la speta dvs. rezolutia data de Comisia judeteana (Prefectura cum spuneti dvs.) este corecta , intrucat atat legea nr. 18 / 1991 , cat si in toate celelalte legi specifice aparute ulterior , dreptul de proprietate apartine titularului (in cazul dvs. tatal) . Urmeaza ca titlul sa fie scris pe numele defunctului cu mostenitorii / mostenitorul si nimic nu va impiedica sa faceti o completare a actului de succesiune ... In acelasi context atata timp cat cererea de acordare a dreptului inteleg ca a facut-o tatal care a decedat pana la punerea efectiva in posesie (intocmire p-vb. punere in posesie ) era imposibil sa o semneze , nu ? singura solutie fiind sa o semneze .. succesorii/ul . :)
Multumesc pentru raspuns !...dar, mi se pare o aberatie, avind in vedere ca in instanta, calitatea decedatului a fost integral transferata unicului mostenitor. Spun aceasta si in urma unei discutii cu un jurist al OCPI care a prezentat situatia mai
mult ca o modalitate de a-si simplifica lor evidenta intre cei ce au aplicat pe 247/2005 si cei carora le emit documentele de proprietate. Deci o comoditate a lor in a organiza in excel o simpla baza de date. Sau mai exista interesul de a da "de munca" mafiei notarilor prin actul aditional la certificatul de mostenitor care spuneti ca se impune. Credeti ca as putea obtine in instanta vreo despagubire impotriva juristului primariei ? Si in ce cuantum ? Sentinta este irevocabila din 24.06.2008 si de a doua zi transmisa spre solutionare comisiei municipale. Va multumesc inca o data !
Cu toata stima, va rog sa-mi comentati articolul urmator legat de problema mea:
[ link extern ]

Titlul se emite pe numele defunctului pentru ca instanta care v-a dat castig de cauza nu a fost investita cu o cerere privind dezbaterea succesorala. Cu alte cuvinte titlul se emite pe numele persoanei careia trebuia sa i se reconstituie dreptul de proprietate urmand ca mostenitorii sa procedeze dupa dreptul comun privind succesiunile.

PS Am citit articolul al carui link l-ati postat. Daca n-ar fi procedat asa cum sunt criticati ca au facut presa ar fi publicat urmatorul articol:
SENZATIONAL! Primarii se erijeaza in instante de judecata!
Articolul ar fi aratat o multime de cazuri in care, in mod fraudulos, cu toate ca defunctul X a lasat 5 mostenitori, doar unul din ei (hehehe, stim noi care :weg: ) a ajuns actionar la Fondul Eternitatea ... aaaa ..... :blush2: pardon, Fondul Proprietatea.
Ultima modificare: Duminică, 14 Martie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Poate nu ati citit destul de atent articolul :?!?!?
Primariile din Craiova, Brasov, Miercurea-Ciuc, Bistrita, Alexandria si Braila nu fac nici ele exceptie de la invierea abuziva a oamenilor. Motivul pentru care asemenea decizii se situeaza in afara logicii si a legii ne este explicat de avocata Madalina Berechet, specializata in retrocedari de imobile: "Patrimoniul unei persoane este limitat in timp de existenta persoanei insesi. Astfel, patrimoniul se naste o data cu subiectul de drept respectiv, iar la moartea acestuia, el se transmite de drept mostenitorilor celui decedat. Aceasta transmitere are loc automat si nu este nevoie de indeplinirea vreunei formalitati. Spre deosebire de aceasta transmitere, acceptarea mostenirii este o institutie distincta, prin care se stabileste cine a mostenit, si nu daca s-a transmis patrimoniul celui decedat". De altfel, acest lucru este consemnat si de articolul 7, alineatul 1 din Decretul nr. 31/1954.

Alte discuții în legătură

Succesiune toma_florin74@yahoo.com toma_florin74@yahoo.com tatal meu a decedat acum 2 luni. suntem 3 mostenitori.cum intram in poseia unui teren detinut de bunicul ,tatal tatalui meu,care nu a fost retrocedat in timpul ... (vezi toată discuția)
Incerc sa fac succesiunea pentru un teren moștenit de la tatăl ... pufache pufache Incerc sa fac succesiunea pentru un teren moștenit de la tatăl meu. Tatăl meu a decedat in 1985 iar in 1998, pe baza Legii Fondului Funciar, i s-a emis un ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine terenul, daca nu am facut cerere la legile fondului funciar, dar altcineva a facut acest lucru in mod ilegal? Dana1313 Dana1313 Sunt in proces cu primaria pentru ca nu a dorit sa imi puna la dispozitie actele in baza carora s-a constituit si s-a reconstituit dreptul de proprietate ... (vezi toată discuția)