avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Corespondenta comerciala efectuata prin email proba in ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Corespondenta comerciala efectuata prin email proba in instanta?

Poate reprezenta corespondenta comerciala purtata prin e-mail intre doua societati comerciale privind derularea comerciala a unui contract, proba in instanta? Daca da in ce conditii, altele decat cele privind semnatura electronica, deoarece nu stiu exact daca cealalta parte are semnatura electronica dar sigur noi nu ave, asa ceva? In ce conditii este sau ar fi admisibila aceasta proba? S-au purtat pe parcursul a circa 2 ani de zile cam 3000-3500 de mailuri intre cele doua parti. Reprezinta sau nu ceva?
E vorba despre un contract care trebuia implementat si nu s-a realizat corespunzator.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 13:52, 12 Martie 2010
Parerea mea oarecum dupa ureche, este ca e-mailurile fara semnatura electronica au valoarea echivalenta unor inscrisuri sub semnatura privata.
Eu as incerca sa le folosesc ca atare, si as astepta sa vad rectia partii adverse. Daca la contesta caracterul probator, atunci, la fel ca in cazul inscrisurilor sub semnatura privata, as incerca sa dovedesc faptul ca emit de la partea adversa/ societatea mea. (aici e mult de discutat: daca exista trasabilitate intre firma si respectivele adrese, intre salariati si adresa respectiva, expertize tehnice, etc.)
Stiu situatii in care s-au folosit e-mailurile in instanta fara sa fie contesate de catre parti, iar instanta a judecat bine mersi pe baza lor.

Imi si aduc aminte ca am citit recent ceva practica judiciara ce recomanda si altor judecatori sa trateze e-mailurile ca pe niste mijloace de dovada moderne, in contextul extinderii acestui mijloc de comunicare.

Mai imi aduc aminte si ca violarea secretului corespondentei eset infractiune chiar daca este vorba de corespondenta e-mail.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O firma privata este obligata de vreo lege sa formuleze raspuns la o solicitare intr-un termen anume? nicoll2003 nicoll2003 Bun gasit ! Am si eu o intrebare: institutiile private (firmele private) sunt, la randul lor, obligate de vreo lege sa raspunda unei solicitari a angajatului ... (vezi toată discuția)
Corespondenta Iael Iael Buna ziua , As vrea sa va intreb daca corespondenta purtata pe Email intre o societate comerciala si clientul sau , persoana fizica poate fi luata in ... (vezi toată discuția)
Mail dovada in instanta? maaarissa maaarissa Buna ziua, Sunt intr-un conflict de munca,la al 3-lea termen iar paratul(societatea la care am lucrat) a trimis azi la tribunal,o nota scrisa prin care ... (vezi toată discuția)