avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri ce urmaresc cand o editura se ofera sa imi publice ...
Discuție deschisă în Traduceri

ce urmaresc cand o editura se ofera sa imi publice cartea

Buna ziua. De curand m-a contacta o editura pentru a ma anunta ca au decis sa imi publice cartea. Insa ei mi-au spus ca am de ales intrea a-mi plati singur publicarea, sau in conditia in care suporta ei cheltuielile eu trebuie sa ma oblic sa vand un anumit numar de carti, si in cazul in care cartile nu mi se vand sa le rambursez suma pe care ei au investit-o in carte. De asemenea suma pe care ar cere-o in cazul in care decid sa imi platesc publicarea ar fi per caracter. M-au mai intrebat daca sunt de acord sa depun dreptul de autor la biblioteca nationala. Luni va urma negocierea propriuzisa si inca nu m-am decis ce varianta e mai avantajoasa. Ma puteti ajuta cu un sfat?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Antzin , utilizator 15:45, 15 Martie 2010
Buna ziua !
Consider ca este greu de stabilit care este mai avantajoasa , avand in vedere stipularea unor conditii potestative in contract.
Daca dispuneti de bani este mai bine sa editati pe cheltuiala dumneavoastra, urmand sa va recuperati suma din vanzari.
Oricum eu va sfatuiesc sa apelati la asistenta unui avocat la incheierea unui astfel de contract.
Cu stima !
multumesc de sfat. o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce urmaresc cand o editura se ofera sa imi publice cartea Antzin Antzin Buna ziua. De curand m-a contacta o editura pentru a ma anunta ca au decis sa imi publice cartea. Insa ei mi-au spus ca am de ales intrea a-mi plati singur ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor cosminfurdean cosminfurdean Buna ziua, M-am documentat pe site-ul Bibliotecii Nationale si de acolo am inteles ca o carte tiparita, o carte audio si o carte electronica sunt 3 lucruri ... (vezi toată discuția)
Legea copyrightului nicu1iancu nicu1iancu Buna ziua, Ma intereseaza daca desenez niste poze la fel ca cele dintr-o carte dejea publicata (nu cu copy-paste, ci desenate asemenea), le pun aceste desene ... (vezi toată discuția)