avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... de cind curge cele 6 luni?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

de cind curge cele 6 luni?

am avut un poces. am cistigat in prima instanta. in recurs pierd. in recurs caseaza hotarerea si respinge actiunea. am facut contestatie in anulare. a respins contestatia.
de la pronuntarea hotararii in recurs au trecut 7 luni,de la pronuntarea hotararii in contestatie a trecut o luna.vreau sa fac actiune la curtea europeana.
intrebarea mea este de cind curge cele 6 luni? de la pronuntarea hotaririi in recurs sau de la pronuntarea hotararii in contestatie.care este reglementarea legala.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:10, 12 Martie 2010
de la pronuntaea in recurs.. ca pe aia de fapt o atacati
Termenul curge de la pronuntarea hotararii ,pe care intelegeti sa o atacati
Indiferent de natura procesului ( penal, civil, comercial, contencios administrativ, etc.) care s-a finalizat, Curtea Europeana a Drepturilor Omului ( C.E.D.O. ) nu poate fi sesizata de persoana care se considera victima unei incalcari a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului decat in termen de 6 luni, calculate de la data pronuntarii ultimei hotarari judecatoresti pronuntate de instanta nationala ( decizia instantei de recurs).Cu alte cuvinte, dupa momentul epuizarii cailor de recurs interne, persoana lezata prin hotararea pronuntata de ultima instanta de judecata, trebuie ca in termen de 6 luni sa formuleze cererea si sa sesizeze in scris C.E.D.O.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac ignat_rodica ignat_rodica unde putem sa ne adresa impotriva unei hotarari judecatoresti devinitiva si irevocabila care a trecut si prin galea extraordinala(contestatie in anulare),care ... (vezi toată discuția)
Pot continua la cedo? rrobi rrobi Bună ziua ! Am intentat proces Primariei pentru dreptul de a face ; pentru a-mi împrejmui terenul proprietate personală și am ajuns până la Curtea de ... (vezi toată discuția)
Cerere dosar cedo - termen de depunere afd17 afd17 Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca pentru a trimite un dosar la CEDO,exista o perioada limita de timp intre pronuntarea hotararii definitive si irevocabile ... (vezi toată discuția)