avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partajarea bunurilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partajarea bunurilor

in timpul casatoriei am efectuat un credit de nevoi personale din care am achiyitionat un teren unde sunt proprietar in cota parte prin devalmasie impreuna cu fostul sot.
plata acestuia s-a efectuat 100% numai de catre mine

Presedintele din judecatorie ce poate decide?
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
ancasandu06, utilizator
Cel mai recent răspuns: Matist , utilizator 09:18, 12 Martie 2010
Atata timp cat nu s-a mentionat in contractul de vanzare-cumparare ca banii sunt exclusiv ai dvs., nu se mai poate face nimic.
Oricum, se presupune ca si veniturile dvs. personale veneau la masa comuna a veniturilor, deci, daca dvs. plateati un credit, cine mai cumpara mancare/platea chiria etc.? Sotul, care datorita acestui fapt, are drept la 1/2. Asta e ideea coproprietatii devalmase.
Deci nici un judecator nu v-ar da castig de cauza.
Dar puteti incerca, nu aveti ce pierde.

:stunned:in aceasta situatie, cine imi returneaza banii de pe perioada in care eu am stat separat de acesta? Mentionez ca dupa achizitionarea terenului am platit singura toate ratele. Exista o situatie juridica viabila pentru ambii?MULTUMESC
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
ancasandu06, utilizator
Pt acea parte eu sunt de parere ca aveti un drept de creanta.
1-Rugam ,respectati regulamentul forumului si nu postati mesaje cu majuscule
2-Faceti dovada celor afirmate,in conditile legii si instanta urmeaza sa dispuna
o sa tin cont de acest lucru de care nu aveam cunostintza. multumesc

Alte discuții în legătură

Act proprietate Alina07 Alina07 Buna ziua, Sunt casatorita si anul acesta am achizitionat un teren. Suntem trecuti pe ctr.v-c. sotul in calitate de cumparator si sotia ca fiind casatorita ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar Tedesco Tedesco Buna ziua! As dori sa divortez si va rog sa-mi raspundeti daca pot cere partajul judiciar inainte de a depune cererea de divort? In mod sigur nu ne vom ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator cuptor cuptor Buna ziua,va rog frumos;am o nelamurire:se poate pune sechestru asigurator,pe un apart detinut impreuna cu sotul?)pe actul de vanzare-cumparare sunt ... (vezi toată discuția)