avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sechestru asigurator
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sechestru asigurator

Buna ziua,va rog frumos;am o nelamurire:se poate pune sechestru asigurator,pe un apart detinut impreuna cu sotul?)pe actul de vanzare-cumparare sunt coproprieteri;aceasta masura de sechestru a fost luata ptr unul din soti,acesta avand un prejudiciu de 10.000roni;multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:27, 21 Septembrie 2012
Sechestru asigurator se poate institui pe orice bun aflat in proprietatea persoanei impotriva careia se ia aceasta masura de asigurare.
Conform art. 493 alin. 1 Cod procedura civila creditorii personali ai unui debitor nu pot urmari o parte a unui bun aflat in coproprietate sau in devalmasie, ci trebuie ca in prealabil sa ceara mai intai determinarea cotei - parti a debitorului din acesta. Dupa determinarea cotei - parti se va putea urmari, respectiv institui masuri asiguratorii asupra acestei cote - parti.
In cazul expus de dumneavoastra depinde cum este detinut bunul, in coproprietate devalmasa sau in coproprietate stabilita pe cote - parti.
Coproprietatea devalmasa este o forma de proprietate comuna in care bunurile apartin titularilor de drept fara a fi divizate, adica toti proprietarii stapanesc bunul sau bunurile impreuna. Devalmasia poate rezulta in urma aplicarii prevederilor legale sau ca urmare a intelegerii partilor.






Da, se poate pune sechestru asigurator pe un bun aflat in coproprietatea sotilor.

Se va face ulterior partajul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru pe cota parte fara dezmembrare oficiala zaharia daniela zaharia daniela Buna ziua ! Detin in proprietate cu o alta persoana fizica , in urma incheierii unui contract de vinzare cumparare,un imobil cumparat in indiviziune si cote ... (vezi toată discuția)
Modalitatile dreptului de proprietate luiza2008 luiza2008 Care este diferenta dintre coproprietate si indiviziune? Multumesc anticipat pt raspuns! (vezi toată discuția)
Notare de ececutare silita in cartea funciara necsu necsu Am un contract de credit pt nevoi personale garantate cu ipoteca pe mai multe imobile. Banca a investit contractul in camera de consiliu si a notat prin ... (vezi toată discuția)