avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... prescrieri amenzi
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

prescrieri amenzi

la primaria din localitatea unde am domiciliul mi s-a spus ca am de platit o amenda din anul 2005,dar nu mi s-a spus pentru ce infractiune.Le-am cerut sa-mi prezinte si mie PV dar nu-l mai aveau,ce parere aveti
Cel mai recent răspuns: mocanix , utilizator 09:59, 12 Martie 2010
Orice sanctiune/amenda ,legal trebuie sa fie impusa/sustinuta de documente legale
Incercati contactarea serviciului urmariri,pentru a reactualiza obligatiile fiscale ce va reveneau in 2005
Surprinzator ca nu mentionati amenda respectiva ca impusa pe obligatia anuala de plata taxe/impozite
amenda apare la obligatia de plata dar cei de la primarie nu pot face dovada existentei acestei amenzi si la ce regim se incadreaza{ex.circulatie sau altceva}.Mentionez ca singurul obiect aflat la impozitare este o masina Dacia,nu am altceva,ex. terenuri,case,etc
Obligatiile fiscale se prescriu in 5 ani de zile, iar printre acestea se includ si amenzile contraventionale. Serviciul impozite si taxe nu este obligat sa va dea procesul-verbal , dar trebuie sa respecte procedurile Codului de procedura fiscala ( instiintare , somatie de plata , titlu executoriu ) . Conform art. 14. alin. (1) din OG 2/2001 "Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii" . ;)
va multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzile auto se prescriu sau nu ? hageogeo hageogeo Potrivit art 127 alin (1) din Codul de procedura fiscala, Republicat, cu modificarile sicompletarile ulterioare, dreptul de a cere executarea silita a ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala - unde si cand se plateste? raz raz Salut Pe scurt, speta ar fi urmatoarea: in localitatea x, unde numitul Vasile detine un imobil proprietate personala, acesta a fost amendat de primaria ... (vezi toată discuția)
Dovada plata amenda circulatie rutiera alinstefan2015 alinstefan2015 Buna ziua, Ieri am fost sanctionat de catre politia rutiera cu o amenda contraventionala, iar azi am efectuat plata. Va rog sa imi comunicati daca exista ... (vezi toată discuția)