la primaria din localitatea unde am domiciliul mi s-a spus ca am de platit o amenda din anul 2005,dar nu mi s-a spus pentru ce infractiune.Le-am cerut sa-mi prezinte si mie PV dar nu-l mai aveau,ce parere aveti
Orice sanctiune/amenda ,legal trebuie sa fie impusa/sustinuta de documente legale
Incercati contactarea serviciului urmariri,pentru a reactualiza obligatiile fiscale ce va reveneau in 2005
Surprinzator ca nu mentionati amenda respectiva ca impusa pe obligatia anuala de plata taxe/impozite
amenda apare la obligatia de plata dar cei de la primarie nu pot face dovada existentei acestei amenzi si la ce regim se incadreaza{ex.circulatie sau altceva}.Mentionez ca singurul obiect aflat la impozitare este o masina Dacia,nu am altceva,ex. terenuri,case,etc
Obligatiile fiscale se prescriu in 5 ani de zile, iar printre acestea se includ si amenzile contraventionale. Serviciul impozite si taxe nu este obligat sa va dea procesul-verbal , dar trebuie sa respecte procedurile Codului de procedura fiscala ( instiintare , somatie de plata , titlu executoriu ) . Conform art. 14. alin. (1) din OG 2/2001 "Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii" . ;)