avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract disciplinar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract disciplinar

cand salariatul este prins furand ,patronul are martori si vrea sa ii desfaca contractul de munca disciplinar o poate face conform art.61 lit.a.,numai in baza unui proces verbal in care sa descrie faptele si sa puna martorii sa semneze...?
Cel mai recent răspuns: Raluca Pamfil , Consultant resurse umane 13:06, 12 Martie 2010
Buna ziua!In acest sens in afara de procesul verbal trebuie sa faceti si o plangere la politie .
Trebuie efectuata cercetarea disciplinara conform art.263-268 din codul muncii. Convocarea salariarului se face in scris cu cel putin 5 zile lucratoare inaintea datei fixate (art.75 alin.3 CCMN)
Urmati procedura cercetarii disciplinare ptr ca altfel riscati sa pierdeti procesul in instanta pentru viciu de forma.
Sa fii atenca, e posibil ca salariatul sa nu vrea sa-ti semneze procesul verbal. E bine sa ai martori si chiar o hartie la mana cum ca refuza sa sa semneze. Convocarea salariatului o faci cum scrie la art 75 alin 3, dar sa ai dovada ca i-ai adus la cunostinta aceasta comunicare (fie personal si semneaza, fie prin posta cu confirmare de primire , daca nu mai este la munca).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere Nicolaescu Simona Nicolaescu Simona se poate concedia un salariat din motive disciplinare (vezi toată discuția)
Concediere danidaniela3 danidaniela3 Buna seara, Am un agajat care nu s-a przentat la lucru de 2 luni .I-am trimis 2 adrese prin care ii solicitam prezenta la sediul unitatii in vederea ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca ranya ranya am un salariat care din 15 martie nu a mai venit la munca, a spus ca este bolnav si va veni, ne-a dus cu vorba din saptamana in saptamana si din zi in zi. A ... (vezi toată discuția)