avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Recuperare marfa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Recuperare marfa

Buna ziua,
Va rog sa ma indrumati intr-o problema. Am vandut marfa in valoare de 100.000 lei unui alt SRL iar acum nu primesc banii deoarece acesta spune ca nu are de unde sa imi dea. Stiu ca marfa mea se afla inca in depozitul lor. Intrebarea mea este cum pot sa imi recuperez macar o parte din marfa deoarece acesta spune ca nu are de unde sa imi dea acesti bani? Ce cale legala exista?
Cel mai recent răspuns: Veronica Popescu , Avocat 15:57, 12 Martie 2010
Daca exista buna-vointa din partea acestuia, puteti face o stornare de marfa catre dumneavoastra, printr-o factura de stornare.
Din pacate, nu exista buna vointa din partea lui. De aceea am intrebat ce pot face.
In cazul in care incercarile amiabile ale partilor in rezolvarea unui conflict esueaza se apeleaza la instanta de judecata.
Puteti solicita, in cadrul actiunii intentate, si infiintarea unui sechestru asigurator asupra marfii respective, existand pericolul ca marfa respectiva sa dispara sau sa fie valorificata de catre parat.
De acord cu ce a spus d-l consilier dar mai intai ar trebui facuta procedura concilierii pe art.720 ind.1 altfel actiunea ar putea fi respinsa ca prematur introdusa.....
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2010
Veronica Popescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura concilierii luminel luminel Creditorul s-a indreptat impotriva debitorului cu cerere privind emiterea unei somatii de plata, care a fost respinsa. Ulterior creditorul introduce actiune ... (vezi toată discuția)
Procedura prealabila art. 720^1 cpc ENGFULL ENGFULL in cazul in care debitorul nu s-a prezentat pentru concilierea prealabila , se incheie proces-verbal ? se mentioneaza ca nu a dat curs invitatiei si i se ... (vezi toată discuția)
Lipsa atasarii inscrisurilor la concilierea directa danic danic Buna tuturor, Ajutati-ma va rog cu o parere sau eventual indicati-mi ceva jurisprudenta care sa fi analizat si solutionat consecintele neatasarii la ... (vezi toată discuția)