Buna ziua,
Ma aflu intr-o delegatie in Belgia, am facut putin efort si am dureri foarte mari de spate, as vrea sa stiu ce servicii acopera cardul de sanatate emis de CNAS, deoarece de pe site-ul oficial al acestora nu este explicat nimic clar.
Multumesc
Cardul european se elibereaza numai in situatia deplasarii asiguratului pentru sedere temporara intr-un stat membru al Uniunii Europene si confera dreptul pentru asigurat de a beneficia de asistenta medicala necesara in cursul unei sederi temporare intr-un stat membru al Uniunii Europene.
Asistenta medicala, in aceste situatii, nu trebuie sa depaseasca ceea ce este necesar din punct de vedere medical in timpul sederii temporare.
Asadar pentru problemele dvs de sanatate (dureri de spate) banuiesc ca vor fi rambursate doar cheltuielile tratamentelor ambulatorii (analgezice, fase elastice, etc) nu si eventuale interventii chirurgicale.
In alta ordine de idei, ceea ce vi s-a intamplat dvs se aseamana cu ceea ce patesc politicienii nostri in Belgia. Odata ajunsi la Bruxelles incepe sa ii doara in cot...
:)