avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ce servicii acopera cardul european de asigurari de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ce servicii acopera cardul european de asigurari de sanatate?

Buna ziua,
Ma aflu intr-o delegatie in Belgia, am facut putin efort si am dureri foarte mari de spate, as vrea sa stiu ce servicii acopera cardul de sanatate emis de CNAS, deoarece de pe site-ul oficial al acestora nu este explicat nimic clar.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: iuli3098 , utilizator 15:51, 12 Martie 2010
Cardul european se elibereaza numai in situatia deplasarii asiguratului pentru sedere temporara intr-un stat membru al Uniunii Europene si confera dreptul pentru asigurat de a beneficia de asistenta medicala necesara in cursul unei sederi temporare intr-un stat membru al Uniunii Europene.
Asistenta medicala, in aceste situatii, nu trebuie sa depaseasca ceea ce este necesar din punct de vedere medical in timpul sederii temporare.
Asadar pentru problemele dvs de sanatate (dureri de spate) banuiesc ca vor fi rambursate doar cheltuielile tratamentelor ambulatorii (analgezice, fase elastice, etc) nu si eventuale interventii chirurgicale.

In alta ordine de idei, ceea ce vi s-a intamplat dvs se aseamana cu ceea ce patesc politicienii nostri in Belgia. Odata ajunsi la Bruxelles incepe sa ii doara in cot...
:)
Ok. Multumesc mult pentru lamuriri si apropo ma aflu chiar in bruxelles. Sa fie oare aerul de aici provocator de dureri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima a unui accident-asigurari medicale in ue nicu73 nicu73 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Sunt angajat la o firma din Suedia cu contract permanent de munca unde platesc toate taxele si ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala bodo gabriella bodo gabriella dorim sa ne interesam cam la cat s-ar ridica o asigurare medicala pt 2 adulti care urmeaza sa se deplaseze pt munca in UK pt un an de zile. Si in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Card de sanatate european capsunar capsunar As vrea sa imi aduc mama si un frate in Spania pentru o perioada de aprox.3 luni.Mama e pensionara iar fratele are 40 de ani si este handicapat.Aici la medic ... (vezi toată discuția)